Yolanda Jansman maakt de winnende foto

​Alinde van den Hoorn daagde inwoners van Putten uit om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Samen aan tafel met dementie’. Gisteravond (donderdag 21 september) werd de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt tijdens Wereld Alzheimer Dag.

De winnende foto is gemaakt door Yolanda Jansman

Alinde legt uit: “Om extra aandacht te besteden aan dementie in Putten heeft de Stichting Gelukkig Ouder Worden dit bijzondere kunstproject geïnitieerd.” Uit alle inzendingen heeft een jury, die bestond uit Tim van Donkersgoed (persfotograaf), Gerdien Top (Top voor Dementie) en Alinde van den Hoorn (vrijwilliger bij de Stichting Gelukkig Ouder Worden), de winnaar gekozen.

Wethouder Van Nieuwenhuizen maakte de winnaar bekend en onthulde samen met de winnares haar foto voor het publiek. Het thema van de foto was ‘Samen aan tafel’ en Yolanda vertelt: “Ik wilde met mijn foto laten zien wat er elke dinsdag gebeurt in De Schauw. We handwerken samen en op de achtergrond wordt er een potje biljart gespeeld. Dat zijn gewoon hele mooi momenten, waar ik iedere keer weer volop van kan genieten.”

Jansman bood de foto aan wethouder Van nieuwenhuizen aan en hij gaat er een mooi plekje voor zoeken in het gemeentehuis. Alle overige foto’s (als de inzender daar toestemming voor geeft) worden geëxposeerd op diverse zorglocaties in Putten van oktober tot april.