Zeldzame planten in het Verbrande bos en de Leemputten

 De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zaterdag 2 juli een bijzondere excursie naar ‘het Verbrande Bos’ van landgoed Staverden en ‘de Leemputten’ van de gemeente Ermelo. 

Dit is een unieke tocht door een gebied waar normaal gesproken niemand mag komen omdat het om kwetsbare terreinen gaat

Er groeien zeldzame plantenvegetaties met soorten als welriekende nachtorchis, kale jonker en beenbreek. Ook is er kans om zeldzame vlinder- en libellensoorten te zien. Wandelen gaat in een rustig tempo en er is af en toe tijd voor het maken van foto’s. Let op: het gebied kan erg nat zijn, trek geschikte schoenen of laarzen aan. Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar.  

De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Deelname bedraagt 8.00 euro per persoon. Donateurs betalen 3.00 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. De tocht voert over onverharde en deels natte paden. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. Deelnemers worden dan kort van tevoren ingelicht. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.