Zie ginds komt de stoomboot...

Zaterdag 18 november is het weer zover, Sinterklaas komt aan in Putten! Winkelcentrum Putten heeft, in samenwerking met het enthousiaste Sinterklaascomité, ook dit jaar weer een leuk programma weten samen te stellen.

Onder muzikale begeleiding van fanfarekorps Excelsior zal de Sint rond 13.00 uur arriveren bij de jachthaven van Nulde

Iedereen is welkom om dit moment samen te vieren.

Na een welkomstwoord van een lid van  Winkelcentrum Putten en natuurlijk het uitdelen van pepernoten zal de Sint richting het centrum van Putten vertrekken. Rond 14.00 uur wordt hij door wethouder Ewoud ’t Jong, locoburgemeester, ontvangen op het gemeentehuis. Sint zal daarna weer plaatsnemen in de koets en beginnen aan de rondgang door het centrum.

Begeleid door de trekkers van HoKo Agri, die dit jaar zorgen voor het vervoer van pakjes en pepernoten, rijden ze vervolgens via de Verlengde Dorpsstraat, Voorthuizerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Dorpsstraat, Engweg en Klaas Bosstraat weer terug via de Dorpsstraat naar het plein bij Van Ganswijk. Hier stapt Sinterklaas uit voor een Meet&Greet met de kinderen. In de brievenbus kunnen alle Puttense kinderen hun verlanglijstjes inleveren, maar ook de kleurplaat voor Sinterklaas zodat ze kans maken op mooie prijzen.

Bij boekhandel Het Boekpunt speelt fanfarekorps Excelsior leuke muziek, eten belangstellenden poffertjes, kan er gedanst worden met de Pieten en zijn de trekkers die meerijden in de optocht te bekijken. Kinderen die nog even verder willen feesten met de Pietenparty gaan naar het Oranjeplein aan het eind van de Kerkstraat.

Dit jaar zullen tijdens de intocht in het winkelcentrum ook weer Glutenvrije Pieten aanwezig zijn. Zij zijn te herkennen aan een grote groene ballon die aan hun kleding is bevestigd en boven de menigte zweeft. Kinderen die graag glutenvrije pepernoten willen kunnen met hun “Glutenvrij”- vlaggetje zwaaien, zodat de Pieten hen ook weten te vinden. Natuurlijk mogen kinderen zelf ook naar de Pieten toelopen als ze de groene ballon zien.

Ook dit jaar was de organisatie niet mogelijk geweest zonder de inzet van een hoop enthousiaste vrijwilligers én de Puttense ondernemers. Het gehele programma met tijden én de kleurplaat op www.winkelcentrumputten.nl/evenementen. Daar zijn ook de “Glutenvrij”- vlaggetjes te vinden.