​‘Zilver’ is thema van Atelierroute Putten 2023

Leden van Atelierroutiers organiseren dit jaar voor de 25e keer de Atelierroute Putten. Deze kunstroute vindt plaats in het weekend van 9, 10 en 11 juni 2023. Een jubileum dat weerklinkt in het thema: ‘Zilver’. 

 Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier

Deze keer zijn er extra veel (gast)kunstenaars en meer ateliers dan gebruikelijk. Vanwege het jubileum heeft de organisatie de deelname namelijk eenmalig ook opengesteld voor niet-leden.

Aan de Atelierroute Putten 2023 doen zo’n dertig kunstenaars mee op een veertiental verschillende adressen. In de ateliers zijn uiteenlopende vormen van beeldende kunst te bewonderen, zoals tekenen, glaskunst, grafiek, schilderen, etsen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, aquarel en ruimtelijk werk. Een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken.

Zilver
In de Kunstkelder van het gemeentehuis van Putten is een verzamelexpositie ingericht met kunstwerken die het thema ‘Zilver’ verbeelden. Ook de gastkunstenaars kunnen dit jaar themawerk insturen voor de expositie in de Kunstkelder. Op de donderdagavond 8 juni om 20.00 uur vindt met de opening van de themaexpositie het startsein van editie 2023 plaats.

Marijke Sondorp, voorzitter van Atelierroutiers Putten, vertelt over het succes van de Atelierroute Putten: “Kunstenaars gaan graag met de bezoekers in gesprek over de diepere betekenis van de diverse kunstwerken en vertellen met plezier over het creatieproces en de bijbehorende technieken. Omdat deze Atelierroute een jubileum is, kregen alle beeldend werkers in Putten de kans om aan deze kunstroute mee te doen. Sommigen ontvangen de mensen in hun eigen atelier, anderen laten hun werk zien op een ander adres waar meerdere kunstenaars aanwezig zijn. De gastexposanten zorgen voor nóg meer diversiteit en verscheidenheid aan materiaal.”

Op zoek naar kunst
“Er zijn altijd wel mensen op zoek naar authentieke kunst”, vervolgt Sondorp. “Met dit gegeven in het achterhoofd is alweer 25 jaar geleden de Atelierroute in Putten ontstaan, om met gebundelde krachten en open ateliers gezamenlijk de aandacht te trekken van kunstminnend Nederland. Het bleek een succes! Nog steeds is Atelierroute Putten bij uitstek een mooi evenement voor mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders.”

De ateliers en de Kunstkelder zijn geopend op vrijdag 9 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur, zaterdag 10 en zondag 11 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Let op: enkele adressen zijn op zondag gesloten.

De themaexpositie is aansluitend op de Atelierroute nog tot en met zaterdag 1 juli te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelder: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Uitgebreide informatie en een plattegrondje inclusief adresgegevens en openingstijden van de ateliers zijn te vinden op de website www.atelierrouteputten.nl, en in een flyer die onder meer bij VVV Putten verkrijgbaar is.

Els Schipper vis