Zingen op het dak van de Bostoren

​Zangeres Merle Kee heeft eind oktober een wel heel speciale sessie mogen opnemen op een prachtlocatie op de Veluwe: het dak van de Bostoren in Schovenhorst. De student van het ArtEZ Conservatorium (Enschede) neemt regelmatig rooftop cover op en ditmaal koos ze voor het nummer Vienna van Billy Joel.

Merle kwam via Instagram bij de Bostoren, wat de perfecte, sprookjesachtige plek bleek voor deze herfstachtige cover

De video komt 30 november uit op het YouTube-kanaal Merle Kee en de Instagrampagina merle.kee.

Een hele nacht online zoeken bracht Merle bij een foto van de Bostoren op Instagram. Ze was geraakt door het uitzicht en verbaast dat de bomen echt op het dak van de toren staan. De zangeres had het perfecte dak voor haar ‘herfst rooftop cover’ gevonden. De volgende dag nam ze contact op met de beheerders van Landgoed Schovenhorst. Ambassadeur Els van Ginkel was ook meteen enthousiast en zo kreeg Merle Kee toestemming om te filmen. Ze kreeg de sleutels en op 29 oktober nam ze met haar band de cover van haar favoriete nummer op.

De mensen die deze warme zaterdag naar de Bostoren kwamen, genoten van de muziek en waren erg betrokken bij de video-opname. Merle Kee kan niet wachten om dit met hen en iedereen te delen. Merle Kee is nu anderhalf jaar bezig met rooftop covers en binnenkort komen er ook rooftop originals. De naam zegt het eigenlijk al: Ze speelt covers en straks ook eigen nummers. Dat doet ze niet in de slaapkamer of de studio maar liever op verschillende daken.

"Het dak is waar ik me fijn voel, het is mijn favoriete plek en dat combineer ik samen met mijn muziek", vertelt ze. “The sky is the limit and it takes music to a higher level, dat laat ik met mijn rooftop sessies zien. Uiteindelijk wil ik niet alleen op de top staan, maar samen en hoop ik anderen te motiveren om honderd procent voor hun doel te gaan. En zo ver en hoog te komen als hun dromen reiken.”

Samen met haar medemuzikanten van het conservatorium koos ze bewust voor Vienna. “Dit is mijn levenslied en ik ben enorm dankbaar met deze opname op deze prachtige locatie. Wat ik wil overbrengen met het nummer is dat iedereen een plek of persoon heeft waar hij of zij zich thuis voelt en dat die plek of persoon altijd op je zal wachten. Dit nummer gaf mij in 2012 heel veel steun toen mijn hond overleed. Ik hoop dat ik andere mensen net zo veel steun kan bieden.”