Subtropisch Bosbad Putten

Subtropisch Bosbad Putten

Dagje Bosbad. Dagje plezier

Subtropisch Bosbad Putten

​Na de Tweede Wereldoorlog kreeg Putten behoefte aan een zwembad. Bosbad Putten is een initiatief van een aannemer en een tegelzetter. De ondernemers G. Knoppert en A. de Bruin vonden inspiratie bij Boschbad Apeldoorn en wilden een dergelijke voorziening in Putten. In juni 1948 begon de bouw van een buitenzwembad in de bossen buiten Putten.

Op 24 mei 1949 namen de eerste mensen een duik in het zwembad en al snel vond een stoet zwemmers uit de regio en toeristen op de Veluwe de weg naar het bosbad. In de loop van 70 jaar is het bad uitgebreid tot een subtropisch zwem- en wellnesscomplex dat 250.000 bezoekers per jaar trekt. Voor de komende tijd staat de bouw van een spectaculaire wildwaterbaan op het programma.

Bosbad Putten wordt tot de tien beste zwembaden van Nederland gerekend

Neem een duik in ons subtropische zwembad, of bij mooi weer in ons heerlijke buitenbad, kom daarna bij in ons prima restaurant of rust uit op onze ligweide. Spring daarna in een kano of op een waterfiets, want onze grote vijver biedt heel veel mogelijkheden. In de winter kunt u daar zelfs schaatsen. Kinderen leven zich ook volledig uit in Bosbad Putten. Naast al het zwemplezier hebben we onder meer een grote speeltuin. Ook ideaal voor schoolreisjes of kinderfeestjes. 

Arrangementen:

Bekijk hier de tarieven en de openingstijden

Zwemmen leer je in Bosbad Putten!

Natuurlijk leren onze professionals uw kinderen graag zwemmen. Snel, goed en veilig. Onze professionele en enthousiaste zwemonderwijzers geven zwemles aan alle denkbare doelgroepen. Zij helpen uw kind snel en deskundig aan een A-, B- of C-diploma. Ook voor volwassenzwemles en baby-, peuter- en kleuterzwemmen is het Bosbad Putten het adres bij uitstek. Onze wachttijden variëren van drie tot negen maanden. Informatie zwemlessen.

Volop activiteiten

Naast recreatief zwemmen biedt Bosbad Putten ook allerlei sportieven activiteiten aan voor iedereen die wil werken aan uithoudingsvermogen, fitheid en gezondheid. Bekijk hier de activiteiten.
Buitenbad_1000.jpg
Waterglijbaan_1.jpg
BosbadPutten.jpg
Baantjes_trekken_bosbad_Putten.jpg