​Vraag nu nog de Mantelzorgwaardering aan

Iedereen die van september 2019 tot september 2020 langer dan drie maanden en meer dan acht uur per week onbetaald hulp heeft geboden is mantelzorger. De gemeente Putten wil deze mantelzorgers graag bedanken voor wat ze doen of gedaan hebben. Vraag daarom nog deze week de Mantelzorgwaardering aan.

Aanvragen Mantelzorgwaardering kan nog tot en met 30 oktober

Dus woont u met iemand samen die langdurig ziek is, verslaafd of in de war? Of is er iemand in uw omgeving met een beperking - een familielid, vriend of buur - voor wie uw hulp onmisbaar is? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

De mantelzorgwaardering is een waardering van de gemeente Putten ter waarde van 100 euro welke mantelzorgers op twee manieren kunnen ontvangen. Het bedrag wordt gestort op de bankrekeningnummer óf krijg het bedrag direct opgewaardeerd op de WCP-Spaarkaart. Wanneer aanvragers kiezen voor de WCP-Spaarkaart doet de winkeliersvereniging Putten (WCP) er dit jaar 10 euro extra bovenop.

Nog geen WCP-Spaarkaart? Dan wordt deze gratis verstrekt. Het saldo op de WCP Spaarkaart is te besteden bij ongeveer vijftig winkels in Putten. Voor jonge mantelzorgers (leeftijd 6 tot en met 17 jaar) is de waardering opgedeeld in een geldbedrag van 75 euro en een leuke activiteit.

Aanvragen van de mantelzorgwaardering kan nog tot en met 30 oktober 2020 door het formulier in te vullen op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl.

Foto: Pixabay