Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

Koffiekan in Hart van Putten
In ’t Hart van Putten aan de Molenweg 2 is er op zaterdag 2 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur Koffiekan. Cor Jansen kon de vorige keer (zaterdag 3 februari) niet komen en zal nu op 2 maart dan toch gastheer zijn. Cor heeft een boek geschreven over de hedendaagse visserij van Harderwijk en gaat daar een praatje over verzorgen. Natuurlijk is er ook tijd en ruimte om gezellig met elkaar en met Cor te praten. Meer weten over de visserij in Harderwijk én gezellig bijpraten met andere Puttenaren? Kom dan ook op de koffie bij Koffiekan. Mensen die niet zelf naar het inloophuis kunnen komen kunnen tot 29 februari op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur bellen met Welzijn Putten: 0341-740051 en een afspraak maken voor het vervoer door vrijwilligers van en naar ’t Hart van Putten. Vervoer (heen en terug) binnen de bebouwde kom kost 1 euro en buiten de bebouwde kom, maar binnen de gemeentegrenzen, kost 1,50 euro.

Inloopcafé
Voor mensen tussen de 25 en 40 jaar houdt Putten voor Elkaar maandelijks een ontmoetingsactiviteit. Mensen kunnen elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten. Er wordt een drankje gedronken, een praatje gemaakt en een spelletje gespeeld. De invulling van de avond wordt door de deelnemers zelf bedacht. Deelname is gratis. De locatie is Groot Spriel in Putten aan de Garderenseweg 150. De activiteit is van 19.00 uur tot 21.00 uur op elke laatste woensdag van de maand. De eerst volgende avond is op 28 februari. Opgeven kan door te bellen of te appen met Anne Stutvoet via 0341-740051 of 06-86819010 of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Klik&Tik computercursus
Samen met de bibliotheek houdt Putten voor Elkaar elke dinsdagochtend een computercursus in Stroud. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. De cursus is speciaal voor beginners en makkelijk te volgen op eigen tempo. Aanmelden gaat via de bibliotheek Noordwest Veluwe, bel 085-273 3575.

Fietsgroep
Voor wie van fietsen houdt en dit graag met anderen doet is er nog ruimte in de groep op de dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers moeten fit genoeg zijn om twee keer een uur te fietsen. Halverwege wordt er gestopt voor een kopje thee of koffie. Voor informatie bellen met Putten voor Elkaar 0431-740051.

Gymclub
Op de donderdagmorgen van 11.15 uur tot 12.00 uur is er een nieuwe gymclub gestart. Mensen die in een fijne sfeer willen bewegen kunnen zich opgeven bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Spelletjesmiddag
Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er in Stroud een gezellige spelletjesclub. Iedereen is hier van harte welkom. Opgeven bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Samen creatief
Elke dinsdagmiddag komt een creatieve groep samen bij Putten voor Elkaar. Deze groep is er voor iedereen die het leuk vindt om creatief bezig te zijn en anderen te ontmoeten. Deelnemers nemen hun eigen creatieve werk mee. Er wordt geen les gegeven. Samen creatief is op dinsdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de foyer van Stroud. Meer informatie en aanmelden bij Putten voor Elkaar 0341-740051.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen en die niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kan de Klussendienst helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078. Een klus kost 5 euro per keer plus de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en daarna zal er contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

Vervoer
Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of het openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat gebruikers zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Puttenconnect en vrijwilligerswerk
Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag? Kijk op www.puttenconnect.nl. PuttenConnect verbindt inwoners en organisaties met elkaar. Op deze website staat een overzicht van sociale en maatschappelijke activiteiten en initiatieven in Putten. Vind activiteiten om als inwoner aan deel te nemen of biedt zelf een activiteit aan.