Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Puttenconnect.nl
Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag? Kijk op www.puttenconnect.nl. Op het platform Putten Connect zijn activiteiten en vrijwilligersvacatures te vinden én te plaatsen.

Vervoer
Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of het openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat gebruikers zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur verzamelen de leden van de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig zijn met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Welzijn Putten heeft aan de balie van Stroud een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, bedklossen, rolstoelen en toiletverhogers. Het uitleenpunt is iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur open voor het lenen en terugbrengen van de spullen.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door dezelfde vrijwilligers persoonlijk thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek 0341-357078.

Sam& is er voor alle kinderen in Putten!
Is er geen geld voor sport, verjaardagen, schoolspullen, zwem-, dans- of muziekles? Sam& Putten helpt door het betalen van belangrijke dingen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Een aanvraag is direct te doen via de website www.samenvoorallekinderen.nl.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers en thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvraag bij Welzijn Putten 0341-357078.