Activiteiten Putten voor Elkaar

Putten voor Elkaar zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Agenda Putten voor Elkaar

Sjoelen
Iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er sjoelen in Stroud. De gezellige sjoelclub heeft ruimte voor nieuwe leden. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café. Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17.30 uur tot 18.30 uur en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen en die niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kan de Klussendienst helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078. Een klus kost 5 euro per keer plus de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en daarna zal er contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

Puttenconnect.nl
Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag? Kijk op www.puttenconnect.nl. Op het platform Putten Connect zijn activiteiten en vrijwilligersvacatures te vinden én te plaatsen.

Spelletjesmiddag
Elke vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een spelletjesmiddag in de foyer van Stroud en wordt er rummikub gespeeld. De groep heeft ruimte voor meer deelnemers. Voor meer informatie en aanmelden bel met Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.

Kunst door de Brievenbus
Kunst door de Brievenbus is een creatieve club waarvoor belangstellenden niet de deur uit hoeven. De deelnemers krijgen een blanco ansichtkaart door de brievenbus met daarbij een creatieve opdracht. Deze opdracht kun men thuis maken met potlood, stift of ander materiaal wat voorhanden is. Deelname is kosteloos en deelnemers ontvangen in totaal zes opdrachten. Ook meedoen? Bel met Welzijn Putten 0341-357078 of email naar [email protected].

Vervoer
Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of het openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat gebruikers zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Wegwijs in Welzijn
Vragen over activiteiten en ontmoeting? Of op zoek naar hulp en geen idee waar te beginnen? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten en is, tijdens kantooruren, telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0341-357078. Buiten kantooruren, of wanneer dat sowieso prettiger wordt gevonden, kan de vraag gesteld worden via de website van Welzijn Putten. Op de homepage staat rechtsboven in een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt men op het aanmeldingsformulier waar de vraag en gegevens ingevuld kunnen worden. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en helpen de vraag te beantwoorden.

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur verzamelen de leden van de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig zijn met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten 0341-357078.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers of thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvraag bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.