Activiteiten Welzijn Putten

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Activiteiten Welzijn Putten

Lotgenotencontact Long Covid
Welzijn Putten wil weten of er mensen in Putten met Long Covid zijn die graag contact met lotgenoten zouden hebben. Bij voldoende interesse kan Welzijn Putten het contact helpen organiseren. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen dit laten weten via sbvee@welzijnputten.nl of bellen 0341-357078 en vragen naar Simone.

Vrijwilligersvacaturebank
Voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers voor een leuke klus of voor vrijwilligers die iets zoeken om hun dag leuker te maken is er de vrijwilligersvacaturebank.Kijk voor de vacaturebank op de site van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl (klik op de button vacaturebank) of neem contact op met Monique Steunenberg via msteunenberg@welzijnputten.nl.

Spelletjesmiddag
Iedere vrijdagmiddag is er een gezellige spelletjesmiddag, voor jong en oud. Iedereen die zin heeft om anderen te ontmoeten en samen een spelletje te doen is van harte welkom in de foyer van theater Stroud. De spelletjesmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Een eigen spelletje meenemen mag.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Voldoet een klus aan deze voorwaarden? Neem dan op werkdagen contact op met de receptie van Welzijn Putten tussen 8.30 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 0341-357078. Een klus kost 5.00 euro per keer plus de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak.

Wandelclub
De wandelclub van Welzijn Putten is een gezellige groep die eens in de twee weken (op de vrijdagmorgen van de oneven weken) een wandeltocht maakt. Gestart wordt om 9.00 uur in de foyer van Stroud met een gezamenlijk kopje koffie. Van 9.30 uur tot ongeveer 11.00 uur wordt een mooie wandeling gemaakt. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze gezellige activiteit. Doorgang van de wandeling is weersafhankelijk. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.

Financieel Café Putten
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn weer van harte welkom in het Financieel Café. Het café is geopend op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers en thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvragen kan bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.

Vervoer
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen beroep doen op de bus van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs van Welzijn Putten brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden bellen op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Medipoint Hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, toiletverhogers en dergelijke zijn te leen via Welzijn Putten. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Lukt het niet om tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Dan is het mogelijk dat Medipoint de hulpmiddelen thuis bezorgt. Dat kan op twee manieren worden geregeld. Geef een bestelling telefonisch door aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of bestel via de website www.medipoint.nl. Klik op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.