Activiteiten Welzijn Putten

De ontmoetingsactiviteiten van Welzijn Putten zijn vanwege de lockdown tot nader order stilgelegd. De diensten die in deze rubriek worden beschreven gaan wel gewoon door.

Activiteiten Welzijn Putten

Welzijn Putten zoekt vrijwillige chauffeur
Welzijn Putten is op zoek naar een vrijwillige chauffeur die met de personenauto van Welzijn Putten mensen binnen Putten vervoert. De chauffeur die wordt gezocht heeft plezier in contact met mensen en is één of twee dagdelen in de week beschikbaar. Ook is Welzijn Putten nog op zoek naar een reservechauffeur. Deze chauffeur krijgt geen vast dagdeel maar wordt flexibel ingezet. Meer weten of aanmelden? Bel of mail Monique Steunenberg 0341-357078, msteunenberg@welzijnputten.nl. Of reageer via de vrijwilligers vacaturebank.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Welzijn Putten heeft aan de balie van Stroud een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint. Hier zijn bijvoorbeeld krukken, douchestoelen, bedklossen, rolstoelen en toiletverhogers te leen. Het uitleenpunt is iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur open. Lukt het niet om tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Of zijn er mensen die bijvoorbeeld een ziekenhuisbed nodig hebben. Dan is zelf een bestelling doen bij het hoofdkantoor van Medipoint heel makkelijk. De Medipoint hulpmiddelen worden dan ook nog eens thuis bezorgd. Bestellingen kunnen telefonisch worden doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Bestellen via de website www.medipoint.nl is ook mogelijk: klik hiervoor op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Financieel Café Putten
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn van harte welkom in het Financieel Café. Het Café is geopend op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur (vrije inloop) en van 10.30 uur tot 12.00 uur op afspraak. Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.

Wegwijs in Welzijn
Een vraag of op zoek naar hulp? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer belangstellenden het sowieso prettiger vinden, kunnen hun vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage is rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’ te vinden. Via deze knop is het aanmeldingsformulier te vinden en dan kan de vraag met bijbehorende gegevens worden ingevuld. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact opnemen en helpen bij de beantwoording van de vraag.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kunnen ze helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet een klus aan deze voorwaarden? Neem dan op werkdagen contact op met de receptie van Welzijn Putten tussen 8.30 uur en 12.00 uur via telefoonnummer 0341-357078. Een klus kost 5.00 euro per keer plus de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak. Vanwege de lockdown worden op het moment uitsluitend urgente klussen uitgevoerd.

Vervoer
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op het vervoer van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs van Welzijn Putten brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Voor meer informatie of een abonnement kunnen belangstellenden bellen op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers en thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvragen kan bij Welzijn Putten via telefoonnummer 0341-357078.