Activiteiten Welzijn Putten week 11

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Activiteiten Welzijn Putten

Bingo
Na een lange periode zonder bingo bij Welzijn Putten wordt deze activiteit op donderdag 24 maart weer opgestart. Om 13.30 uur gaat de zaal open. Voorafgaand is er de mogelijkheid om alvast een kopje koffie of thee te drinken. Om 14.00 uur gaan de ballen rollen. Tussendoor wordt er een pauze ingelast en rond half vijf is de bingomiddag weer afgelopen. Iedereen is van harte welkom bij Welzijn Putten aan de Brinkstraat 91 in Putten.

Financieel Café Putten
Inwoners van Putten die wat hulp kunnen gebruiken bij hun administratie en/of financiën, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier zijn van harte welkom in het Financieel Café. Het café is geopend op dinsdagmiddag van 17.30 uur tot 18.30 uur vrije inloop of op afspraak en op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. 
Schroom niet om binnen te lopen of te bellen voor een afspraak. Afspraak maken kan via Stimenz, telefoon 088-784 6464.

Klussendienst
De mannen van de klussendienst zijn op zoek naar versterking en dan vooral naar iemand die wat meer verstand heeft van televisies. Andere vrijwilligers zijn overigens ook welkom. Reageren kan via vrijwilligers@welzijnputten.nl of 0341 357078.

Houtsnijclub
Onlangs waren de houtsnijders in het nieuws bij “Gelderland Helpt” van TV Gelderland omdat zij op zoek zijn naar iemand die de groep kan aansturen. Iemand die net iets meer weet van houtsnijden dan de gemiddelde houtsnijder. Passie voor deze mooie hobby? Dan horen de medewerkers van Welzijn Putten het graag. Ook leden zijn welkom op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur in Stroud.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint
Welzijn Putten heeft aan de balie van Stroud een uitleenpunt voor hulpmiddelen van Medipoint zoals krukken, douchestoelen, bedklossen, rolstoelen en toiletverhogers. Het uitleenpunt is iedere werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur open.
Lukt het niet om tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij Welzijn Putten langs te komen voor hulpmiddelen? Of is er behoefte aan grote, zware artikelen? Dan is zelf een bestelling doen bij het hoofdkantoor van Medipoint heel makkelijk. De Medipoint hulpmiddelen worden dan ook nog eens thuis bezorgd. Bestellingen kunnen telefonisch worden doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Bestellen via de website www.medipoint.nl is ook mogelijk: klik hiervoor op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Vrijwilligersvacaturebank
Voor organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers voor een leuke klus of voor vrijwilligers die iets zoeken om hun dag leuker te maken is er de vrijwilligersvacaturebank. Kijk voor de vacaturebank op de site van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl (klik op de button vacaturebank) of neem contact op met Monique Steunenberg via msteunenberg@welzijnputten.nl.

Sjoelen
Donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er sjoelen in Stroud. De gezellige sjoelclub heeft ruimte voor nieuwe leden. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.

Vervoer
Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of Viavé en niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op het vervoer van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs van Welzijn Putten brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Voor meer informatie of een abonnement bellen op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur verzamelt de Jeu de Boules club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten 0341-357078.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers of thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvraag: Welzijn Putten: 0341-357078.