​Albert de Bruin gekozen als lijsttrekker VVD Putten

De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komen er al weer aan. Tijdens de ledenvergadering van de Puttense VVD is het verkiezingsprogramma door de leden met unanimiteit aangenomen.

Ook is mede-Puttenaar Albert de Bruin, op voorstel van het bestuur van de VVD, gekozen als lijsttrekker.

Albert heeft een brede ervaring als ondernemer en als bestuurder van onder andere SDC Putten waar hij twaalf jaar voorzitter is geweest. En in die twaalf jaar zijdelings al met de Puttense politiek in aanraking gekomen op het gebied van dossiers als groot onderhoud, nieuwbouw en breedtesport in het algemeen.

Sinds november 2020 maakte hij deel uit van een kernteam om de lokale Puttense VVD voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Albert de Bruin geeft aan: "We hebben de afgelopen maanden met tientallen maatschappelijke organisaties gesproken; van de Participatieraad tot de Bedrijvenkring, van politie tot basisscholen en van de Woningstichting tot het inclusiepanel. Dit om de verbeterpunten in kaart te brengen voor Putten en daarmee ook concrete voorstellen te kunnen doen om die punten pragmatisch tot uitvoer te gaan brengen."

"Zaken als voldoende en betaalbare woningen bouwen voor onze mede Puttenaren. We willen 2.000 (betaalbare) woningen bouwen voor onze eigen Puttenaren die snakken naar woonruimte. We willen er 1.200 bouwen in Putten Zuid en zo’n 800 bij strand Nulde. We willen winkeliers de vrijheid geven om samen met klanten en personeel te beslissen wanneer ze open gaan. Dit geldt met name voor de zondag. Het is toch wel heel raar dat je op zondag in Putten wel een zak patat met mayonaise mag kopen maar dat je geen halfje bruin kan kopen. Kom op…dat is echt niet meer van deze tijd", aldus De Bruin. "Deze en vele andere voorstellen staan nu in ons verkiezingsprogramma. Als de ruim 3.600 Puttenaren die afgelopen maart bij de Tweede Kamer verkiezingen weer op de VVD stemmen pakken we vijf zetels in Putten en kunnen we een frisse wind door het dorp gaan blazen, die past bij de 21e eeuw."