Angst voor corona in Harderwijkse, Ermelose en Puttense verpleeghuizen neemt toe

Door Harry Schipper – Het Coronacoördinatieteam (CCT) van de Zorggroep Noordwest Veluwe is bang voor nieuwe besmettingen met corona onder de bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen in Ermelo, Harderwijk en Putten.

Sinds zaterdag is het personeel verplicht om een mondkapje te dragen bij zorgmomenten

Het herinvoeren van de mondkapjesplicht is volgens het CCT van de Zorggroep nodig, omdat het aantal coronabesmettingen in deze regio snel stijgt. “Het is uit voorzorg. Gelukkig niet omdat er al besmette bewoners zijn”, legt woordvoerder Anita Kiers van de Zorgroep uit. “Dat moment willen we graag vóór blijven”.

De mondkapjesplicht geldt voor zowel personeel tijdens zorgmomenten, als bewoners en bezoekers die door de gangen en ruimten lopen. “Wanneer het bezoek zit en anderhalve meter afstand kan houden, mag het mondkapje af”, zo laat waarnemend locatiemanager Weideheem Laurens Fokt weten.

In een brief aan de bewoners en hun naasten somt Fokt de coronamaatregelen op die in Weideheem in Harderwijk gelden, maar die ook van kracht zijn op de andere locaties van de Zorgroep, zoals Sonnevanck, Boerhaavehof, Villa Verde in Harderwijk en De Amaniet, De Arcade, De IJsvogel en Kroondomein in Ermelo. En in de Puttense tehuizen Elim en de Schauw.

Zo mogen er per bewoner maximaal twee keer per dag twee bezoekers langskomen. Buiten afspreken mag met vier bezoekers tegelijk. Bezoek moet zich ook vooraf via de bezoekersapp van de Zorggroep aanmelden en bij betreden en verlaten van het gebouw de handen desinfecteren. Ook wordt bezoekers geattendeerd op het OMT-advies bij knuffelcontact: alleen als alle partijen volledig zijn gevaccineerd.