Brandweer en Icare Ledenvereniging houden webinar over brandveiligheid

Nu het ’s avonds weer eerder donker wordt, steekt men thuis vaker de kaarsen aan. Iedereen weet dat je hiermee moet opletten, want een brand kan snel ontstaan.

Wat doe je dan, maar belangrijker nog, hoe voorkom je een brand?

‘Hoe brandveilig is jouw huis eigenlijk? Waar zit het grootste brandgevaar en hoe kan je dit risico verkleinen?’ Deze vragen staan centraal tijdens het webinar geWoon veilig, dat Icare Ledenvereniging en de brandweer op 17 november om 10.00 uur houden. Iedereen kan het webinar gratis thuis volgen op pc, laptop, tablet of smartphone.
 
In het webinar laat een deskundige van de brandweer zien hoe je je huis brandveilig kunt maken en verbeteren. Dat is belangrijk, want mensen kunnen veel preventieve maatregelen nemen, vertelt ledenadviseur Marlon de Haan van Icare Ledenvereniging. ‘Brand kan veel leed en schade aanrichten. Terwijl je zelf veel kan doen om het risico op een brand te verkleinen. Daarover willen we onze leden informeren. Zodat ze gestimuleerd worden eens goed naar hun eigen woning te kijken, maar ook om hen te laten weten wàt je moet doen bij een brand.’
 
Webinar via Stamtafel
Het webinar ‘geWoon veilig’ is eenvoudig te volgen via Stamtafel, de veilige ontmoetingsplek online. Meedoen aan het webinar op Stamtafel kan via ledenvereniging.nl/gewoon-veilig. Aanmelden voor het webinar of inloggen in Stamtafel is niet nodig. Tijdens het webinar is er alle gelegenheid om online vragen te stellen, die de brandweer ook ter plekke beantwoordt.

Foto: Icare Ledenvereniging