​Buurtzorg Putten bestaat 10 jaar

Omdat vier verpleegkundigen dachten dat het anders moest en anders kon ging tien jaar geleden Buurtzorg Putten van start. Afgelopen zaterdag (15 april) werd dit jubileum uitgebreid gevierd door de teams en de clienten van Buurtzorg.

Door de unieke en zelfsturende werkwijze bij Buurtzorg Nederland kwamen de verpleegkundigen bij deze organisatie terecht

Het concept is een zelfsturend team met korte lijnen zonder managers en teamleiders. “Samen met aandacht en deskundigheid zorgen dat cliënten langer zelfstandig en zo veel en snel mogelijk zelfredzaam thuis kunnen blijven wonen door het bieden van verpleging en verzorging thuis”, legt wijkverpleegkundige Alinde van den Hoorn uit. “Door de grote vraag voor deze vorm van zorgverlening is Buurtzorg de laatste 10 jaar ook flink gegroeid. Ondertussen zijn er twee teams actief in Putten. Een team in noord en een team in zuid. Beide teams verzorgen, vol compassie, gemiddeld ongeveer zestig inwoners van Putten. In totaal hebben we al bij meer dan 1100 Puttenaren zorg mogen verlenen.”

Alinde vervolgt: “Ondertussen is er zelfs een team gestart met het bieden van huishoudelijke hulp. Dat doen we onder de naam 'Buurtdiensten'. Buurtzorg Putten is tien jaar geleden gestart in een kelder. “Maar ondertussen hebben we ons kantoor gevestigd in het mooie gezondheidscentrum Da Costa. Hiervandaan kunnen we, door de korte lijnen die er zijn, goed samenwerken met alle andere disciplines in Putten. Wij kijken warm terug op de afgelopen 10 jaar, waar we bij de mensen binnen mochten komen. Vaak juist op moeilijke, kwetsbare momenten van onze cliënten en hun naasten. We waren betrokken en konden tot hulp en steun zijn. En soms konden we ook gewoon even stil zijn. We zijn onze cliënten dankbaar voor al hun vertrouwen in de afgelopen 10 jaar.”

Afgelopen zaterdag hebben de twee teams hun jubileum samen met de cliënten gevierd. Het was een erg gezellige middag met veel lekkers en een ‘Mooie Verhalen Bingo’. Medewerkers en cliënten hebben zichtbaar genoten van dit samenzijn.

Collega Hetty van Middendorp schreef hierover een mooi gedicht: