College over de avondklok en de opening van de scholen

De lokale fractie van het CDA had enkele vragen gesteld aan het college over de avondklok en de handhaving daarvan. Ook waren er vragen gesteld over het verloop van de heropening van de basisscholen.

Tijdens de commissie economie, bestuur en openbare ruimte die gisteravond plaatsvond werden de vragen van het CDA over de avondklok door burgemeester Lambooij beantwoord.

"Over het algemeen gaat de naleving van de avondklok in Putten goed. Hoewel we vorige week wel een dipje zagen. In totaal zijn er dertien bekeuringen in Putten uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Waarvan zeven bekeuringen vorige week. De avondklok wordt in hoofdzaak gehandhaafd door de politie, maar in het weekend zijn er ook wel Boa’s actief”, aldus Lambooij.

Wethouder Koops verzorgde de beantwoording van de vragen die het CDA stelde over de heropening van de basisscholen. “Er is regelmatig extra contact met de schoolbesturen en periodiek was er ook contact met de scholen zelf. Het zijn hectische weken geweest voor de scholen, maar de start is bijzonder goed verlopen. Er is één besmetting geweest en daarvoor is een klas in quarantaine gegaan. Uiteraard hebben we dit in samenwerking met de GGD gedaan. We hebben ook de informatie gedeeld met ander scholen, zodat ze in geval van weer een besmetting gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen.”

Koops vervolgt: “Wat de opening van de middelbare school betreft hebben we er alle vertrouwen in dat dit ook goed gaat verlopen. We hebben bij het Groevenbeek College aangegeven dat we willen meedenken als dat nodig is. Het landelijke beeld wat de afgelopen tijd is ontstaan over de mentale gezondheid van onze jongeren herkennen wij ook. We zijn daarvoor met scholen en lokale partijen in gesprek om te kijken welke mogelijkheden er zijn om die mentale gezondheid van onze jeugd te verbeteren.”