‘De kiezer kan wat veranderen door op de VVD te stemmen’

“In Putten wordt er al twaalf jaar gesproken over het bouwen van huizen en nu, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan we weer huizen bouwen. In dit dorp wordt de kiezer al twaalf jaar voor het lapje gehouden”, vindt Albert de Bruin van VVD Putten.

“Er had al lang een bulldozer over Putten-Zuid gemoeten, maar ik heb er nog geen gezien."

"Wij hebben nu besloten om met oplossingen te komen. Daarom hebben wij een visie voor Putten opgesteld voor de komende vijfentwintig jaar. Neem hiervoor een kijkje op www.putten.nu. Daar is te zien wat wij de komende jaren voor Putten willen. De plannen zijn echter niet in beton gegoten, hoor. Als er inwoners komen met betere ideeën staan wij daar zeker open voor.’

De Bruin vervolgt: “Het bouwen van woningen is echt niet zo moeilijk. Het lijkt wel of het gemeentebestuur niet wil. Wij moeten onze kinderen toch ook gunnen dat ze hier kunnen wonen. Er moet nu iets veranderen.”

In Putten verdampt er erg veel geld naar onderzoeken en de begroting wordt nauwelijks gehandhaafd, vindt De Bruin. “Het wordt tijd dat we de begroting wel goed in de gaten houden, want waarom zouden we anders een begroting maken. De rotonde aan de Garderenseweg heeft al 130.000 euro gekost. Als je dan weet dat er ongeveer 220 kinderen in Putten zijn die niet kunnen sporten en zonder ontbijt naar school gaan, geef ik het geld liever daar aan uit. De gemeente zegt wel dat er een potje bijzondere bijstand is, maar dat is veel te moeilijk om aan te vragen. Bouw één loket en vul het formulier samen met de inwoners in. We laten hier gewoon alles gebeuren. Dat is de realiteit die wij als gewone burgers niet zien.”

De Bruin vervolgt: “Ook de komst van de nieuwe sporthal heeft ons al veel geld gekost. We zijn inmiddels twee onderzoeksrapporten verder. Alles ligt nu klaar om te starten met de bouw van een nieuwe sporthal, maar nu wordt er nog een half miljoen euro voor een businesscasemanager uitgegeven. En ik heb nog steeds niemand met een schep gezien. Er worden geen knopen doorgehakt.” Ook het groot onderhoud voor sportverenigingen is De Bruin een doorn in het oog. “Er wordt al vier jaar geroepen dat we dat groot onderhoud niet gaan betalen. Er is in Nederland geen enkele gemeente die dit niet betaald. Gelukkig is er inmiddels een regeling, maar vrijwilligersorganisaties hebben perspectief nodig. Wij willen een solide regeling voor de komende tien jaar.”

“Wat mij betreft gaan we meer luisteren naar onze inwoners en komen we gewoon met pragmatische oplossingen. Nou weet ik ook wel dat niet alles op 17 maart is opgelost, maar we willen wel onze schouders eronder zetten. Als we het dorp echt willen veranderen dan redden we het niet met één zetel. Daarom hopen we tussen de drie en de vijf zetels te halen. Als mensen nadenken en de tijdsgeest een stem willen geven stemmen ze echt op de VVD. Stem op ons zodat uw kinderen en kleinkinderen hier ook kunnen wonen, uitgaan, werken, recreëren en sporten”, besluit De Bruin.

Het team van de Puttense VVD met minister Van der Wal

VVD Putten