Dubbellunch voor ouderen en jongeren

Al enkele malen eerder organiseerde de Stichting Gelukkig Ouder Worden een ‘dubbellunch’ in samenwerking met Christelijk College Groevenbeek in Putten.

Het idee hiervan is dat ouderen uit de zorginstellingen in Putten, maar ook thuiswonende ouderen van een lunch genieten die wordt verzorgd door leerlingen van Groevenbeek.

Dit jaar zal de lunch op 12 en 13 februari voor het eerst in de school aan de Korenlaan worden gehouden. Tijdens de lunch gaan ouderen met jongeren in gesprek over onderwerpen die zijn verzameld in een kletspot. Ook worden vragen en gespreksonderwerpen verzamelt tijdens de gastles die een verpleegkundige van Buurtzorg zal verzorgen voor de leerlingen die aan dit evenement mee doen. De lunch wordt begeleid door leden van Team Dementie en zeer betrokken en enthousiaste docenten van Groevenbeek.

Dit jaar komen twee keer zestien ouderen lunchen op Groevenbeek. Deze mensen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen waarop zij ook diëten en allergieën konden aangeven. Een mooi leerpunt voor de jeugdige koks. De door leerlingen bereide lunch zal uit drie gangen bestaan.

Ouderen, veelal met geheugenverlies of dementie, genieten meestal enorm van dit initiatief van de Stichting Gelukkig Ouder Worden. De ontmoeting van jongeren en ouderen zal een bijdrage leveren aan het beter begrip voor elkaar en helpen om Putten dementievriendelijker te maken.