​Een levendiger dorp (column)

Laatst verscheen er een mooi geschreven column in de Puttenaer van Martijn Fabriek over evenementen. Ook werd er het volgende geschreven; ‘dat een aantal politieke partijen een grote hoeveelheid aan evenementen zien als soort van welzijnsverhogend ideaal voor de Puttenaar en de gasten in Putten’.

Hierbij werd als voorbeeld de veel bezochte braderie in Ermelo aangehaald.

Voor de VVD Putten kunnen evenementen in diverse culturele of sportieve vormen zeker tot welzijnsverhogende beleving leiden. Echter het eenzijdig aan een succesvolle braderie te verbinden is echt te kort door de bocht. Iets wat columnschrijvers overigens mogen/moeten doen.

Met jaloerse ogen kijken we wel eens naar tal van sportieve en culturele evenementen in allerlei vormen bij onze buurgemeente. Veel Puttenaren maken hier ook veelvuldig gebruik van. Zo was er afgelopen vrijdag weer 'Ermelo Live' waar elf horecagelegenheden dit samen organiseren en op elf locaties livemuziek te horen is in diverse smaken. Weer een voorbeeld hoe goed de horeca zich daar weet te organiseren samen met andere ondernemers in het dorp. Veel Puttense euro’s vloeien zo met regelmaat naar de buren en zelden in de omgekeerde route.

Waarom lukt dit toch maar in zeer beperkte mate in Putten? Is het een onvoldoende voorwaardenscheppende gemeente? Is de lokale horeca uitgeblust en weten ze zich niet te organiseren? Zetten de winkeliers zich alleen in voor het eigen winkeliersbelang? De organisatie of de regie alleen bij de VVV laten lijkt VVD Putten onvoldoende.  De VVD Putten gaat graag het gesprek aan met ondernemers hoe de gemeente Putten het vestigingsklimaat, vergunningentraject kan verbeteren en ondernemers kan enthousiasmeren tot meer welzijnsverhogende culturele en sportieve evenementen in allerlei vormen en smaken.

De VVD Putten pleit voor meer regie van de gemeente om het culturele en sportieve welzijn te verhogen, de gemeenschapszin te bevorderen en ons mooie dorp levendiger te maken.

Met levendige groet,
Jorrit Heinen

 VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Jorrit Heinen. Reageren? Stuur een email naar info@puttensezaken.nl.

VVD Putten