Eerste bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Putten

In Stroud is op Wereld Alzheimer Dag (21 september) de aftrap gegeven voor de opstart van een Alzheimer Trefpunt in Putten. Het Alzheimer Trefpunt is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen/dementie, mantelzorgers en familieleden, belangstellenden en professionals.

Het Alzheimer Trefpunt biedt informatie over diverse thema’s, gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen

Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Er is een centrale locatie gevonden bij De Heerdt, in het centrum van Putten. Het Alzheimer Trefpunt Putten zal maandelijks op de tweede dinsdag van de maand worden gehouden.

Het thema voor dinsdag 10 oktober is '(Op) leven en zingeving bij dementie'. Gastspreker is Eric Schlangen van De Mensch, Eric Schlangen is deskundig op het gebied van zorg bij dementie. “Mensen met dementie blijven de persoon die ze zijn, zij zien de wereld om zich heen steeds meer veranderen en voelen zich vaak niet begrepen. Hoe kunnen we persoon met dementie stimuleren en activeren tot een zingevende en fijne dag invulling waarbij hij of zij zich veilig voelt en ertoe doet. Het leven leiden dat bij hem of haar past en volop mee blijven doen, thuis en in de samenleving."

De avond begint om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen binnenlopen. Een kopje koffie of thee, met iets lekkers, en een sapje krijgen de aanwezigen van de organisatie. Er is een informatiestand aanwezig van Alzheimer Nederland waar belangstellenden met al hun vragen terecht kunnen. Iedereen is van harte welkom.

Voor informatie of vragen kunnen belangstellenden terecht bij Arnold Hoeve, coördinator Alzheimer Trefpunt via e-mail [email protected] of telefonisch 06-1286 1400, Alie van den Brink, voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Noordwest-Veluwe via e-mail [email protected] of telefonisch 06-3041 1858 of Miranda Krol, Putten voor Elkaar (Stichting Welzijn Putten) via e-mail [email protected] of telefonsich 06-5986 2640.

Stuurgroep Alzheimer Trefpunt met van links naar rechts Carola Overkamp, Alie van den Brink, Miranda Krol, Inge Rovers, Ida Dunsbergen, Adri Benschop. Niet op de foto: Arnold Hoeve, coördinator.