Eerste blijmakers naar zorgmedewerkers St Jansdal

Door Petronella van het Goor - Vandaag, woensdag 15 december, zijn de hardwerkende dokters, verplegers, baliemedewerkers en andere St Jansdal toppers verrast met blijmakers. Peter van den Berg kwam net na het Sinterklaasweekend met het initiatief. (Bekijk de video).

Hij wilde de overbelaste zorgmedewerkers zijn waardering tonen

"Want het is niet normaal of 'gewoon je werk' om dubbele diensten te draaien, dagelijks aan de bedden van doodzieke patiënten te staan, terwijl de sfeer steeds grimmiger wordt. Waar is het applaus, de taart, de waardering van vorig jaar?" zei hij daarbij. Hij riep particulieren en ondernemers op om bij te dragen.



"In totaal hebben we met elkaar, in een week tijd, ruim 3500 euro opgehaald. Morgen worden de eerste blijmakers bij het Sint Jansdal afgeleverd." Dan gaat het om 500 eenpersoons maaltijden van vishandel Dries van den Berg en 500 hardcover agenda's 2022 van Marius van Dokkum, met dank aan Corien van der Meulen, directeur van zowel het Stadsmuseum als het Marius van Dokkum museum.

"Na morgen zit er nog duizend euro in de giftenpot. Het loopt geen storm meer met de donaties, dus ik denk dat het daar wel bij blijft." Het resterende bedrag gaat naar Rik Jansma van de Basiliek. "Hij was al bezig met een verrassing voor het zorgpersoneel, dus wellicht dat hij nog meer mensen blij kan maken", aldus Van den Berg.

Uitreiking blijmakertjes ziekenhuis st Jansdal Harderwijk