​Fietsdiploma voor ‘nieuwe' Puttenaren

Tijdens een gezellige bijeenkomst in Stroud ontvingen een tiental vrouwelijke statushouders gisteravond hun fietsdiploma.

Edwin gaf gisteravond op enthousiaste wijze uitleg over diverse verkeerssituaties in Putten. Om de feestvreugde te verhogen had Melissa voor tompoucen gezorgd. Ook heeft zij de diploma's gemaakt. Ria heette iedereen van harte welkom en overhandigde na de verkeersles het diploma en een roos. Na de uitreiking werd nog gezellig even nagepraat.

De dames hebben hard geoefend op het fietsen en op de verkeersregels en hebben deze zaken nu onder de knie. Vrijwilligster Ria geeft al bijna vier jaar fietsles aan statushouders. Wellicht hebben inwoners haar wel eens achter een fiets aan zien rennen in het park de Groene Scheg. Intussen heeft Ria versterking gekregen van Melissa en Edwin. Als vrijwilligers van Welzijn Putten leren zij buitenlandse vrouwen zowel fietsen als de verkeersregels. Veel van deze vrouwen hebben in hun eigen land nooit leren fietsen en de verkeersregels zijn hier natuurlijk ook helemaal anders.

Mensen die ook willen leren fietsen en/of de Nederlandse verkeersregels willen leren kennen kunnen contact opnemen met Welzijn Putten 0341-357078.