​Fotowedstrijd ‘Samen aan tafel met dementie’

Alinde van den Hoorn daagt inwoners van Putten uit om mee te doen aan de fotowedstrijd ‘Samen aan tafel met dementie’. Alinde van den Hoorn is namens Buurtzorg Putten aangesloten als vrijwilliger bij de Stichting Gelukkig Ouder Worden.

“We hopen dat iedereen massaal aan het fotograferen slaat”, aldus Alinde.

Alinde vervolgt: “Om extra aandacht te besteden aan dementie in Putten heeft de Stichting Gelukkig Ouder Worden dit bijzondere kunstproject geïnitieerd. We hopen op foto’s van professionele fotografen, hobbyfotografen, maar ook van mensen die het gewoon leuk vinden om foto’s te maken. Uiteraard is het mogelijk dat er mensen zijn die al een mooie foto hebben gemaakt. Deze mogen ook worden ingestuurd. Natuurlijk kunnen er foto´s worden ingeleverd waarin het thema ‘Samen aan tafel’ duidelijk naar voren komt, maar daar mag van worden afgeweken. Wat ons betreft mogen inzenders hun fantasie de vrije loop geven.”

Het inleveren van de foto - ingelijst in het formaat A2 of A3 (eventueel met passe-partout) - met een kort verhaal erbij wat de foto vertelt, kan op maandag 18 september tussen 16.30 uur en 17.30 uur in Stroud. Graag de foto ook digitaal toesturen aan Alinde via het e-mailadres [email protected].

“Wij hopen dat iedere Puttense fotograaf geïnspireerd raakt door dit thema en mee gaat doen aan de wedstrijd”, besluit Alinde.
Uit alle inzendingen zal een jury, die bestaat uit Tim van Donkersgoed (persfotograaf) en Gerdien Top van Top voor Dementie samen met Alinde de winnaar kiezen. Tijdens een muzikale avond die wordt gehouden op donderdag 21 september (Wereld Alzheimerdag) wordt de winnende fotograaf bekend gemaakt in Theater Stroud. Daarna zullen alle foto’s, als de inzender hier toestemming voor geeft, worden geëxposeerd op diverse zorglocaties in Putten van oktober tot april.

In Putten wordt op donderdag 21 september voor de vijfde keer aandacht besteed aan Wereld Alzheimerdag met een muzikale avond in Theater Stroud. Het thema van deze bijzondere dag is ‘Samen aan tafel’. Een op de vijf Nederlanders boven de 65 jaar krijgt vroeg of laat met deze ziekte te maken. Team Dementievriendelijk Putten wil de algemene acceptatie binnen de samenleving voor de mensen met dementie vergroten. Ze willen zorgen voor herkenning en leren hoe we ermee om moeten gaan. Diverse partijen, waaronder de Stichting Gelukkig Ouder Worden, Zorgerf Buiten-Land, Welzijn Putten, Theater Stroud, Diaconaal Platform Putten, gemeente Putten en Buurtzorg Putten hebben in 2019 de handen ineengeslagen om een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijk Putten.