​Geheugensteunpunt Putten opent haar deuren

Geheugensteunpunt Putten opende vanmorgen voor de eerste keer haar deuren. Een aantal belangstellenden en genodigden waren bij de opening aanwezig. Zij werden hartelijk ontvangen met koffie en gebak.

Dit geheugensteunpunt is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of beginnende dementie welkom is

“Het is een plek waar mensen gewaardeerd worden om wie ze zijn en waar iedereen meetelt. Belangstellenden kunnen tijdens de openingstijden binnenlopen voor informatie en voorlichting”,  legt Esther Schipper, coördinator van het geheugensteunpunt, uit. “Wij werken op basis van gelijkwaardigheid en ik vind het belangrijk dat mensen zich hier welkom voelen.”

Esther spreekt de aanwezigen toe met de woorden: “Het is een hele mooie dag vandaag. Het geheugensteunpunt is een plek waar iedereen welkom is. Waar je kunt zijn voor ontmoeting, advies en een luisterend oor.”

Schipper las het gedicht ‘Een kleurrijk feestje’ voor.

Een kleurrijk feestje
"Ik zou het leuk vinden om jou te ontmoeten
En dat je ook een warm gevoel krijgt
We maken elkaar blij
Er is muziek en vriendschap
Ik neem aan dat je komt
Ook jij hoort erbij."

“En dat is precies waarom het geheugensteunpunt bestaat. Jij hoort erbij”, besluit Esther Schipper.
 
Geheugensteunpunt Putten is te vinden in Inloophuis ’t Hart van Putten aan de Molenweg 2 en is in de even weken op dinsdagmorgen geopend van 10.00 uur tot 12.00 uur.