Gezellige sfeer tijdens Open Huis in Stroud

​Omdat Stroud 75 jaar bestaat werd er afgelopen vrijdagmiddag een open huis gehouden waarbij alle huurders acte de présance gaven.

Zo waren er diverse creatieve groepen die wekelijks samenkomen in Stroud aanwezig, maar ook vrijwilligers van diverse verrenigingen en de medewerkers van Welzijn Putten waren bij de middag betrokken

Shantykoor De Kajuitzangers, fanfarecorps Excelsior en Bigband Putten verzorgden diverse optredens in de theaterzaal. Ook een aantal spelers van toneelvereniging Ernst en Luim gaven uitleg over hun activiteiten en enkele leden van de schaakclub waren een potje aan het schaken. Het was een gezellige bedrijvigheid in Stroud.

Lies van den Heuvel, Martijn van Beekhoven en Marieke van de Pol waren aanwezig met een tafel vol krantenartikelen, scripts en overige materialen. Zij bestaan dit theaterseizoen vijfenzeventig jaar en gaan dat groots vieren. De toneelvereniging is elke maandagavond in Stroud te vinden.

Anne-Marie Kieft en Helga Verdoorn waren aanwezig namens de kantklosclub. `Wij zijn met ongeveer zeven mensen om de week op de vrijdagmiddag in Stroud om samen te kantklossen. Anne-Marie geeft aan: “Ik ben ongeveer veertig jaar geleden met kantklossen begonnen en vind het altijd gezellig om samen met de mensen van de kantklosclub hier samen aan onze creaties te werken. Als we vragen hebben dan schiet Helga ons altijd te hulp.” Helga geeft les in de verschillenden technieken. “Ook beginners zijn van harte welkom om eens een bijeenkomst bij te wonen. We kunnen iedereen stap voor stap leren kantklossen."

Elke vrijdagmiddag komt een groep van dertig mensen naar Stroud om samen te haken, breien of te borduren. Grada Jansen en Lijda Hijwegen leiden deze groep en zijn bereid om alle vragen op te lossen. Ook leveren zij patronen. “Hoewel de aanwezigen elkaar ook vaak weer verder helpen hoor”, geeft Grada aan, terwijl ze laat zien hoe men moet stokhaken. Mevrouw Gijtenbeek zit ook al vanaf het begin bij de haak-, brei- en borduurgroep en zij breit Barbie kleren voor diverse goed doelen. “Op dit moment brei ik voor kinderen in Bosnië, maar doe dit ook wel voor kinderen die bij de voedselbank bekend zijn. Ik koop altijd oude barbiepoppen bij de kringloopwinkels en een kennis van mij in Haaksbergen knapt de poppen op. Ik breid kleertjes, soms inclusief onderbroek, tasje of hoedje en lever die ook in Haaksbergen in. Die kennis maakt er mooi pakketjes van. De pakketjes bevatten altijd een aangeklede barbiepop met een extra setje kleding. Deze setjes geven we dan weg. Mochten er mensen zijn die nog barbiepoppen hebben liggen en er niets meer mee doen, dan zouden we daar heel blij mee zijn. Langsbrengen van de barbies kan elke vrijdagmiddag n Stroud.”