​Het Nationaal Hitteplan is actief

Lekker weer met tropische temperaturen is voor veel mensen genieten. Maar te veel hitte is niet goed voor de gezondheid en kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. 

Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor uzelf en mensen in uw omgeving.
  • Drink voldoende - Drink twee liter vocht per dag, ook als u geen dorst hebt. Drink veel water, thee of koffie. Liefst verdeeld over de dag. Vermijd alcohol.
  • Vermijd inspanning - Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 uur en 16.00 uur, de warmste uren van de dag.
  • Blijf uit de zon - Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 uur en 16.00 uur, de warmste uren van de dag. Bedek uw hoofd, draag een zonnebril en lichte kleding.
  • Zorg voor koelte - Leg af en toe een koele handdoek in uw nek. Laat de zonwering zakken of doe de gordijnen dicht van kamers die veel zon krijgen. Doe ook de ramen dicht als het buiten warmer is dan binnen (overdag) en zet ze open als het buiten koeler is ('s nachts en vroeg in de morgen).
  • Zorg voor elkaar - Steek een helpende hand toe als er in uw omgeving ouderen of zieken zijn, die hulp nodig hebben om deze adviezen op te volgen.

Vragen?
Overleg met de huisarts als er gezondheidsvragen zijn, of met de apotheek voor vragen over medicijngebruik. Voor alle andere vragen kunnen belangstellenden terecht bij GGD Noord- en Oost-Gelderland via telefoonnummer 088-443 3000 of neem een kijkje op de website www.ggdnog.nl.