'Hoe gaan we de leegstand van bedrijfspanden te lijf?'

Robin Hoogendijk, de fractievoorzitter van Gemeentebelangen, heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de leegstand van bedrijfspanden.

Zo wil Hoogendijk onder andere weten of het heffen van een belasting op leegstaande panden een extra stimulans kan zijn om leegstand tegen te gaan

“We hebben in de gemeente Putten dringend behoefte aan bedrijfspanden. De gemeente is druk bezig met de ontwikkeling van Henslare, maar tegelijkertijd staan er in de gemeente Putten bedrijfspanden leeg. Sommige van die panden staan al jarenlang leeg. Waarom staan deze panden leeg. Dat moet toch in een gesprek met de eigenaren al gauw duidelijk worden”, vraagt Hoogendijk zich af. “Is een gezamenlijke aanpak nodig om deze leegstand tegen te gaan. Je zou toch verwachten van wel gezien het aantal aanmeldingen voor een bedrijfspand op bedrijventerrein Henslare.”

Hoogendijk vervolgt: “Welke instrumenten heeft het college om actief de leegstand van bedrijfspanden aan te gaan pakken? Is hier een ambitie of een visie op los te laten als de oorzaken van deze leegstand bekend is? Wellicht is een verordening of het heffen van een belasting op leegstaande panden een extra stimulans om leegstand tegen te gaan.”

De fractie van Gemeentebelangen Putten hoopt een antwoord van het college van burgemeester en wethouders te krijgen op deze vragen.