Hulp nodig? Maak gebruik van de diensten van Welzijn Putten

Tijdens de lockdown blijft Welzijn Putten telefonisch goed te bereiken via telefoonnummer 0341 - 357078. 

Activiteiten Welzijn Putten

Hulp bij het maken van de afspraak voor de vaccinatie
Veel mensen krijgen één dezer dagen de oproep voor de coronavaccinatie. Oproep gekregen? Maak dan zelf een afspraak bij de GGD. Voor mensen die het moeilijk vinden om dit zelf te regelen en hier hulp bij willen is er op dinsdagochtend en donderdagmiddag een spreekuur in Stroud. Het spreekuur is alleen te bezoeken door inwoners die een afspraak hebben gemaakt. Vrijwilligers van het Platform Mantelzorg Putten maken dan samen met u de twee afspraken voor de vaccinatie. Het is elke ochtend mogelijk om tussen 9.00 en 11.00 uur een afspraak te maken bij de receptie van Welzijn Putten via tel 0341-357078, keuzenummer 1.

Bingo op radio Veluwe FM
Vanwege de Corona maatregelen kan er al een tijd geen bingo gespeeld worden bij Welzijn Putten. Daarom is er op de woensdagochtend bingo op Radio Veluwe FM. Iedereen kan hier veilig, vanuit huis aan meedoen. Bingokaarten kunnen tot uiterlijk maandag 11.00 uur worden besteld bij Welzijn Putten, telefoon 0341-357078 tussen 9.00 uur en 11.00 uur of per email, info@welzijnputten.nl. De kaarten kosten 2,00 euro per drie spelrondes en worden thuisbezorgd. Ook eventuele gewonnen prijzen worden thuisbezorgd.

Wegwijs in Welzijn
Heeft u een vraag of bent u op zoek naar hulp en weet u niet waar u terecht kunt? De medewerkers van Wegwijs in Welzijn kunnen u de weg wijzen naar mogelijke antwoorden. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is telefonisch te bereiken op 0341-357078 tijdens kantooruren. Buiten kantooruren, of wanneer u dat sowieso prettiger vindt, kunt u uw vraag stellen via de website van Welzijn Putten. Op de homepage vindt u rechts bovenin een button ‘wegwijs in welzijn’. Via deze knop komt u op het aanmeldingsformulier. Daar kunt u uw vraag en gegevens invullen. Binnen een week zal een medewerker van Wegwijs in Welzijn contact met u opnemen en u helpen om uw vraag te beantwoorden.

Uitleen hulpmiddelen Medipoint 
Tijdens de lockdown blijven de hulpmiddelen van Medipoint te leen bij Welzijn Putten.  Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen.

Hulpmiddelen Medipoint thuis laten bezorgen
Het is mogelijk dat Medipoint de hulpmiddelen thuis bezorgt. Dat kan op twee manieren worden geregeld. Geef een bestelling telefonisch door aan Medipoint via telefoonnummer 088-1020100. Of bestel via de website www.medipoint.nl. Klik op de homepage op de bovenste rode balk op het woord ‘lenen’ en dan wijst het zich verder vanzelf.

Financieel café
Het financieel café is er voor mensen die vragen hebben over financiële zaken. Wanneer u bijvoorbeeld lastige formulieren moet invullen of moeilijke brieven moet beantwoorden dan kan het financieel café u helpen. Vanwege de coronamaatregelen werkt het financieel café alleen op afspraak. Afspraak maken? Bel 088 7846464.

Vrijwilligersvacaturebank
Op zoek naar vrijwilligerswerk? De vrijwilligersvacaturebank biedt een overzicht van de beschikbare vrijwilligersvacatures in Putten. Kijk op www.welzijnputten.nl en klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’ voor leuke vrijwilligersfuncties. Aanmelden via de site is meteen mogelijk.

Diepvriesmaaltijden van Apetito
Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078