Humanitas geeft voorlichting aan dames met een migratieachtergrond

​Hans Schulz van Humanitas hield vanmorgen (vrijdag 17 november) een voorlichting voor een groep van twintig vrouwen met een migratieachtergrond. 

Deze bijeenkomst werd gehouden in samenwerking met Zorgdat uit Harderwijk

Voor deze vrouwen is het soms lastig, omdat zij in hun cultuur niet betrokken worden bij geldzaken. Toch was er behoefte aan informatie over het hoe en wat van de financiën in Nederland. Het werd een ‘levendig’ gesprek, wat grotendeels getolkt moest worden, maar de dames waren aan het eind erg tevreden.

Schulz gaf tips over geldzaken, maar ook administratieve tips, zoals besteed tijd aan geldzaken (wat men aandacht geeft groeit) en regel, indien mogelijk, de geldzaken samen met een partner. Open en lees post en zorg voor een goede administratie. Wacht niet met het vragen van hulp en werk digitaal.

Ook gaf Schulz aan dat het belangrijk is om hulp te zoeken bij geldzaken en administratie als men het overzicht kwijt is of als er veel ongeopende post is en men niet meer weet wat men ermee moet. Vraag ook een DIGID aan en activeer dit. Indien nodig zoek ondersteuning bij internetbankieren, toeslagen of gemeentelijke regelingen bij een laag inkomen. Maar zoek dit ook bij vragen over brieven, budgetteren of bij het aanvragen van een regeling of toeslag.

Hulp nodig? Mail dan naar [email protected].