“Ik ben een laatbloeier en groei nog elke dag”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Meta van den Brink is eindelijk waar ze moet en wil zijn. In haar winkel met de toepasselijke naam ‘stof (f) eren’ of in haar stoffeerderij.

Tijd voor vrije tijd… “Ik ben een laatbloeier en groei nog elke dag”

Als geboren en getogen Puttenaar, want haar wieg stond op een boerderij in het buitengebied van Putten, was ze vroeger best wat stil en op zichzelf. Ze is een laatbloeier, zoals ze dat zelf zegt: “Nu ga ik van alles doen en ik groei nog elke dag.”

Zo’n twaalf á dertien jaar lang heeft Meta meubels gestoffeerd voor andere winkels. “Dat deed ik altijd met heel veel plezier, maar op een gegeven moment was de tijd daar om de stap te wagen naar een eigen winkel. Iemand wees mij op dit vrijgekomen pand aan de Kerkstraat in Putten. Ik dacht; en nu ga ik het gewoon doen! Het is hard werken, maar vooral ook heel erg leuk. Ik wist natuurlijk al veel over stoffen, maar nu heb ik ook een eigen winkel. Ik leer nog steeds elke dag bij.”

Ook in haar vrije tijd is Meta veel met de winkel bezig. Ze bezoekt dan regelmatig beurzen, gaat op zoek naar bijzondere stoffen of gaat voor advies vaak op bezoek bij mensen thuis. Ook ‘s avonds kruipt ze vaak nog even achter de computer om nog wat te werken. “Ik heb het geluk dat ik veel vrienden om mij heen heb. Die vinden het vaak leuk om met mij mee op stap te gaan naar bijvoorbeeld beurzen. Ook met betrekking tot de winkel heb ik veel support en hulp van mijn partner en vrienden. Samen vieren wij het leven. Wij genieten bijvoorbeeld ook heel erg van lekker koken en gezellig eten met elkaar.”

Als het lukt bezoekt ze ook regelmatig de voetbalwedstrijden van de kinderen. En net hoe het uitkomt boekt Meta ook graag een zonvakantie. “Spanje is dan favoriet, heerlijk even lekker weg naar de zon! Maar dan daarna weer aan het werk. En dat is niet erg en geen enkel probleem, als je je werk met plezier doet!”

Meta voelt zich helemaal thuis in haar winkel. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp