“Ik bezoek veel (inter)nationale bier- en woonbeurzen”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Hoogebeen Interieur is een begrip in Putten, maar verrassend genoeg ook in de Randstad. Sinds Arjan Hoogebeen in 2003 fulltime in dienst kwam en de winkel meer digitaliseerde kunnen inwoners van Noord- en Zuid-Holland de winkel in Putten uitstekend vinden.

Tijd voor vrije tijd…  “Ik bezoek veel (inter)nationale bier- en woonbeurzen”

Arjan: “Uiteindelijk is Putten vanuit de Randstad maar een klein uurtje rijden. Het is hier veel gemoedelijker dan op een meubelboulevard en de Puttense ondernemers geven de klanten nog alle aandacht. En vaak kwamen ze van jongs af aan al naar de Veluwe voor vakanties.”

Zandbak
Het was voor de in Putten geboren en getogen Arjan nooit een doel om de winkel over te nemen. Zijn moeder begon in 1972 een cadeauwinkel in Nijkerk, maar kon een groter pand krijgen in Putten. “Dat was toentertijd alleen nog maar het voorpand. Als eenjarige zat ik hier al op schoot in de showroom en speelde in de zandbak, op de plek waar nu de grote bespreektafel staat.” Later deed Arjan een economische opleiding. Zijn ouders pushten hem nooit richting de winkel en zeiden altijd ‘Ga wat anders doen!’ Maar toen Arjan net klaar was met zijn studie, ging de toenmalige bedrijfsleider weg en kwam hij alsnog de zaak ingerold. Zeven verbouwingen, negen medewerkers, drie etages en twee bestelauto’s later is hij er nog steeds.

“Naast mijn werk in de winkel bezoek ik ook veel beurzen. Dan ga ik naar Keulen, Brussel, Parijs en Milaan voor nieuwe modellen bij mijn leveranciers. Soms plak ik daar dan samen met mijn vriendin Tineke, een paar dagen aan vast. Zij is de eigenaar van Burg Bieren in onze woonplaats Ermelo. Dat brengt met zich mee, dat wij ook vaak samen bierbeurzen bezoeken, zoals de Horeca Expo in Gent. Zo proberen wij regelmatig samen weekendjes weg te gaan, zoals laatst een culinair weekend in Barcelona.”

Snelle auto’s
Daarnaast zijn snelle auto’s ook een grote liefhebberij van Arjan en dan het liefste zelf rijden op een circuit. Ook hebben ze samen een huis gekocht in Ermelo met een grote tuin, waarin hij vaak te vinden is. “Met het weer van de laatste weken, groeit alles als kool en moet het flink bijgehouden worden.” Maar als al het werk eindelijk gedaan is, is er tenslotte nog genoeg tijd voor Arjan’s laatste favoriete hobby barbecueën!
 
BBQ-liefhebber Arjan kan niet wachten om weer te beginnen. Foto: Eigen foto