​“In Putten rijden zeker iets van 40 Harley Davidson’s rond”

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Bij Loud Motorcycles aan de Ambachtstraat in Putten houden ze van motoren. En vooral van Harley Davidsons. En dat laten wij graag horen’ zoals zij dat zelf zeggen.

Tijd voor vrije tijd… “In Putten rijden zeker iets van 40 Harley Davidson’s rond”

"Een goede motor voel je niet alleen: die hoor je van mijlenver. Be proud, be loud!” En dat is ook gelijk de naamsverklaring van deze stoere showroom met werkplaats.

Lifestyle
Renzo van Heuvelen is eigenaar van Loud Motorcycles. “Sinds mijn jonge jaren was ik al gefascineerd door het merk Harley Davidson. Ronkende motoren, de geur van benzine en de lifestyle die daarbij hoort. Ik probeerde zoveel mogelijk kennis op te doen op het gebied van techniek en customizing. Ik heb veel geleerd bij een Harley-dealer in Amersfoort en alle diploma’s gehaald die er op dat gebied te halen zijn. Met als resultaat de titel ‘Master of Service Technology’. Na ongeveer twaalf jaar heb ik het heft in eigen hand genomen en ben mijn eigen motorzaak in Putten begonnen.”

Tijd voor vrije tijd?
“Toen ik begon, had ik geen idee dat hier zoveel Harley’s in Putten waren; bijna veertig! En dat, terwijl ik hier al mijn hele leven woon. Met een stuk of twintig man hebben wij een app-groep, waarin we regelmatig met elkaar afspreken om te gaan toeren. Vroeger had ik daar veel meer tijd voor. Dan ging ik met een maat heel Europa door, tot aan Faro in Portugal toe. Plunjebaal mee en gaan. Tegenwoordig kies ik met mijn vrouw vaak één van de Harley’s die je bij ons kunt huren, om een weekendje te gaan rijden.”

Voor het eerst in drie jaar, gaat Renzo dit jaar weer eens op vakantie. Dit keer naar Noorwegen. Niet op de motor, want vrouw, zoon en hondje Beagle gaan ook mee. Reden voor dit gebrek aan vakantie is het feit, dat ze een Puttens’ jaren’30 huis op de kop hebben getikt. “Echt ons droomhuis! Vlakbij het bos, lekker lopen met de hond, lapje grond erbij. Er moet nog steeds veel aan gebeuren, maar het is het allemaal waard.”

Tenslotte maakt Renzo ook veel tijd vrij om te barbecueën op zijn Bastard barbecue. “Het liefst het hele jaar door, dus ook gewoon in de winter.” En zijn droom voor de toekomst? “Een eigen pand zou wel heel fijn zijn!”

Naast Harley’s is Renzo ook gek op zijn Bastard barbecue. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp