JOGG stimuleert jonge ouders gezonde keuzes te maken

Van maandag 25 januari tot 21 februari loopt de regionale campagne Gezond Tussend’ooren, wat een initiatief is van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Gezonde tussendoortjes, supergoed!

Deze campagnes is er op gericht jonge ouders op weg te helpen bij kiezen van gezonde tussendoortjes voor hun kinderen. In Ermelo wordt Gezond Tussend’ooren georganiseerd door Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. in samenwerking met Albert Heijn, Boni, Stichting Prokino en

Centrum voor Jeugd en Gezin.  
‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ helpen de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes.

Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, kom je van 25 januari tot 21 februari overal waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ tegen. Om zo ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en wel als gezonde hapje.

Als kleine kinderen te veel snacks of ongezonde tussendoortjes krijgen, dan eten zij minder tijdens de hoofdmaaltijden. Ook krijgen zij hiermee te veel suiker en vet binnen. Echter, zij verbruiken veel energie op een dag. Zij hebben tussendoortjes dus wel nodig.

Met allerlei activiteiten wordt het ouders gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt om hun kleintjes gezonde tussendoortjes te geven: onder andere met aanwijzingen voor ‘gezondere keuzes’ aan de schappen in de Boni en Albert Heijn, met activiteiten op de kinderdagverblijven, bij het CJG en in persoonlijk gesprekken met jonge ouders worden ouders op weg geholpen.
 
Jongeren op gezond gewicht
JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met o.a. scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.