Johan Noordmans: 'Eigenlijk voor Ajax, maar seizoenkaart van Vitesse'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Johan Noordmans heeft alweer elf jaar geleden, samen met zijn vrouw Elise, Van Boeijen Schoenen in Putten overgenomen. Ze werken wel samen, maar zien elkaar weinig, want op het werk is het vaak druk.

Tijd voor vrije tijd... Johan Noordmans: "Eigenlijk voor Ajax, maar seizoenkaart van Vitesse”

En als de één in de winkel is, is de ander soms juist weer thuis. Want daar runnen ze ook nog een druk gezin met drie opgroeiende kinderen en twee honden. Toch weet Johan nog een beetje tijd vrij te maken voor enkele sportieve hobby’s en (voetbal)bezigheden.

Johan vertelt: "Voetbal speelt in ons gezin, met drie jongens, wel een belangrijke rol. De oudste bonus-zoon van zeventien gaat daarin inmiddels zijn eigen gang. Van de tweede zoon (13), we hebben daarnaast ook nog een zoontje van acht, ben ik op maandagavond trainer van zijn team bij DVS, want wij wonen in Ermelo. Wij zijn wel betrokken bij de club, maar DVS is ondertussen heel erg groot aan het worden.”

Eigenlijk zijn ze allemaal enorme fan van Ajax. Maar zie daar maar eens tussen te komen. Daarom hebben zij voor het derde jaar op rij gekozen voor seizoenskaarten van Vitesse. Johan: "Soms gaan er vriendjes van de kinderen mee en als mijn vrouw thuis niet al te druk is met onze twee honden gaat zij ook gezellig mee.”

Naast het voetbal is Johan op zomeravonden vaak te vinden op de motor. "Heerlijk even mijn hoofd leeg maken. Vaak ga ik alleen, maar soms ook met een kameraad. Tenminste als hij voor de rijschool waar hij werkt geen les hoeft te geven. Dan rijden we bijvoorbeeld naar bosrijke omgevingen, zoals Staverden of richting Apeldoorn. Tenslotte ben ik in de zomer ook enorme fan van barbecueën. Ik heb zo’n OFYR met een ronde ring. Gezellig afspreken met vrienden en er samen een mooie avond van maken met elkaar, ja daar genieten wij enorm van!”


In het gezin van Johan Noordmans van Van Boeijen Schoenen speelt voetbal een belangrijke rol. Foto voorpagina: Joyce Kruizenga-Elskamp