​Jorrit Heinen (VVD) zet zich in voor een bruisend centrum

De redacteur van Puttense Zaken ging op stap met Jorrit Heinen, raadslid voor de VVD. Hij wilde naar een plek in Putten waarvan hij vindt dat er iets moet veranderen.

Jorrit Heinen koos voor het centrum van Putten

Voor Heinen is een bruisend centrum erg belangrijk. “Een levendig centrum ligt bij de ondernemers en aan de kwaliteit van de horecaondernemers. En sommige ondernemers komen wel met initiatieven, maar wat ik mis is een integrale visie. Iedereen vindt wat van onderdelen, zoals levendigheid, leegstand en het behoud van het dorpskarakter. Maar bij een deelbelang moet je ook iets kunnen incasseren. De ene keer vaart de horeca wel bij een evenement en de andere keer zal een winkelier er meer profijt van hebben. Maar als het centrum levendiger wordt, dan kan iedereen een betere boterham verdienen. Ook is het noodzakelijk om de leegstand op te vullen. Een centrum moet er mooi en aantrekkelijk uitzien. Wat mij betreft mogen ook de Puttense stijlelementen niet ontbreken.”

Heinen vervolgt: “We leven in een fantastische omgeving met bossen, weilanden en het Veluwemeer om de hoek. Alles wat een inwoner maar kan wensen hebben we hier. Maar we zijn een slaapdorpje aan het worden. Vermaak moet je elders zoeken. Dat kan natuurlijk een keuze zijn, maar het is niet de onze. Op dit moment worden we aan alle kanten ingehaald door Ermelo. Daar slaagt men er wel in om mensen naar het centrum te trekken. Ook veel Puttenaren hebben de weg naar het centrum van Ermelo gevonden. Als ik wethouder was zou ik meerdere partijen, zoals de horeca, VVV, WCP en de gemeente Putten bij elkaar zetten en de taskforce ‘Red het centrum van Putten’ oprichten. Ga dan ook eens met Ermelo in gesprek om informatie te halen. We moeten proberen het centrum vitaal en levendig te houden. Om dit echt van de grond te krijgen moet iemand een stevige regie op zich nemen en het niet alleen aan de ondernemers overlaten. Ik snap ieders deelbelang, maar het gaat hier om het algemene belang. Wat mij bezighoudt is hoe we dat hier van de grond kunnen krijgen. De potentie is er wel, want dat heeft het verleden uitgewezen.”

Terugblik
Heinen heeft vorig jaar enorm genoten van de campagneperiode voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Toen de coalitiebesprekingen vorig jaar waren geklapt vonden we dat teleurstellend. Maar daar moet je proberen snel overheen te komen en doorgaan. De sfeer onderling is goed in de raad en er is geen rancune. De vier coalitiepartijen hebben de handen ineengeslagen, maar zitten wel vast in hun akkoord. Wat mij betreft mag er wel wat meer daadkracht komen en daar zullen wij op blijven aandringen. Wij voeren positieve oppositie en stemmen voor ieder voorstel wat goed is”, aldus Heinen.

Toekomst
Wat Heinen betreft mogen de politieke vergaderingen wel wat korter. “Er wordt nu wel heel gedetailleerd over kleine dingen gesproken. Dat stoot burgers af en brengt de politiek niet dichterbij. Ik vraag je wel eens af waarom we dat doen en vind het, eerlijk gezegd, ook wel eens zonde van mijn tijd. Dus ik hoop dat de vergaderingen het komende jaar korter worden. Gebruik de spreektijd nuttig en ga voor heldere en duidelijke bewoordingen zonder te verzanden in microdetailniveau.”

“De VVD heeft enkele stokpaardjes en die zullen we blijven benadrukken. We gaan voor werkgelegenheid, woningen, bedrijvigheid, een levendig centrum, de zondagsopening van winkels en het hijsen van de regenboogvlag. Wij gaan voor een mooi en gezond Putten. Wij zullen op de pijnpunten blijven drukken en iedere keer onze standpunten naar voren brengen”, besluit Heinen.

VVD Putten