Kunst en Cultuur is voor iedereen

Afgelopen week ontvingen de voedselbanken van Putten, Ermelo, Harderwijk en Zeewolde in totaal 250 ‘doosjes cultuur’. Het is een initiatief van Cultuurkust in samenwerking met Stichting Leergeld Randmeren. 

De pakketjes vol met leuke kunstige activiteiten moet ervoor zorgen dat kinderen in de regio, die gebruik maken van de voedselbank, de weg vinden naar financiële hulp voor vrijetijdsbesteding

In de doosjes zit een muziekinstrument, schilderspullen, schaar, lijm, potloden en zelfs een decor. Het opdrachtenboek dat erbij zit legt uit wat je allemaal voor een leuke dingen kan doen met deze materialen. Thuis kunnen er hele mooie dingen ontstaan. En wanneer de kinderen de smaak echt te pakken krijgen, zit er nog iets in de doos. Het is een folder van Stichting Leergeld Randmeren, zij kunnen de kinderen helpen hun talenten verder te ontdekken op bijvoorbeeld muziek-, dans- of theaterles.
 
Tweehonderdvijftig keer stellen medewerkers van Stichting Leergeld Randmeren en Cultuurkust liefdevol het pakketje samen. Bang dat ze misschien een schaar zijn vergeten of de potloden, worden de pakketjes regelmatig weer opengemaakt. Het gaat allemaal goed en na een dag doorwerken kunnen de pakketjes op transport naar de voedselbanken. Daar zullen de vrijwilligers zorgen dat de doosjes in de juiste handen komen.
 
“Er is in de regio zoveel geregeld”, aldus José Bosschers van Cultuurkust, “maar wij kunnen de weg niet vinden naar de mensen die de hulp nodig hebben en deze mensen zijn vaak niet op de hoogte van de hulp die er is.” José hoopt dat kinderen in de regio op deze manier hun weg vinden naar de plaatselijke dans-, muziek-, theater- of schildercursus. “En het is fantastisch dat er een stichting Leergeld is, die deze kinderen verder wil helpen.”


Doosje cultuur Stichting Leergeld Randmeren
Op de foto v.l.n.r. Donna Centino (Stichting Leergeld Randmeren), Tim Smit (Cultuurkust) en José Bosschers (Cultuurkust)
Foto: Cultuurkust