Kwaliteitslabel voor Welzijn Putten

Welzijn Putten is sinds begin april in het bezit van het kwaliteitslabel ‘Sterk Sociaal Werk’. Het certificaat heeft betrekking op het bieden van ondersteunende activiteiten op de leefbaarheid en het welzijn van de inwoners van Putten en daarnaast op het operationeel houden van het loket ‘Wegwijs in Welzijn’.

Om voor het kwaliteitslabel in aanmerking te komen heeft Welzijn Putten eerst de organisatie goed in kaart gebracht.

"Daardoor zagen we ook wat we nog konden verbeteren en daar hebben we het afgelopen jaar voor gebruikt. We zijn er trots op dat we dit in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. We hebben, met behoud van wat er was, iets nieuws opgebouwd. Dat is de verdienste van het team van Welzijn Putten", aldus Kees Paap, coördinator van Welzijn Putten. "Ook zijn we erg blij dat we alle vrijwilligers hebben kunnen behouden. In Putten is sowieso een grote betrokkenheid. Velen willen graag iets doen voor een ander.”

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is een kwaliteitslabel voor de branche en het staat voor Sterk Sociaal Werk. Met dit label biedt de branche opdrachtgevers, stakeholders en klanten zicht op de kwaliteit van de dienst­verlening die zij inkopen bij de sociaalwerkorganisaties waarmee ze samenwerken. Het label is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland vanuit gedeelde waarden en vanuit de ambitie om optimaal te presteren. Het label is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en facilite­rende, lerende organisaties met adequaat bestuur.