​Laat je zien in het donker bij de bushalte

Op 31 oktober is de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat het weer eerder én langer donker is. Busreizigers die in deze tijd van het jaar bij een halte staan te wachten, hebben niet altijd door dat ze niet goed zichtbaar zijn voor de buschauffeurs. En dat het helpt is om je goed te laten zien. 

RRReis herinnert reizigers hieraan via een video. De boodschap? Laat je zien in het donker! 

Niet alleen voor de wachtende reizigers zelf is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs op tijd stoppen. Daarnaast blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. Een passagier kan zich het makkelijkst zichtbaar maken dor te zwaaien met de zaklamp van de telefoon.

We nemen een ieder graag mee
Remco Hagen is buschauffeur bij Keolis. “Op de fiets is het heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Je doet de lampen aan. Maar wanneer je in het donker bij een bushalte staat, beseft niet iedereen dat dit voor de chauffeur vaak lastig is om te zien. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Of als de bushalte niet verlicht is. Soms vraag ik een reiziger om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan. Ze zijn dan vaak verbaasd over hoe lastig dat te zien is. Dus daarom, laat je zien! Want we nemen je natuurlijk graag mee!”

De video
In de campagnevideo van RRReis is een verlaten bushokje te zien. Er lijkt niemand bij de halte te zitten, maar als je heel goed kijkt, zie je een persoon zitten in donkere kleding. In de verte verschijnen koplampen. De bus komt eraan. De persoon staat op, doet z’n capuchon omlaag en loopt naar voren. Terwijl de bus nadert, gooit de man zijn jas open. De hele binnenkant van zijn jas hangt vol met knipperende lampjes. Dan komt de aftiteling in beeld: ‘Laat je zien in het donker! We nemen je graag mee'.