Leerlingen Groevenbeek overhandigen pakketten aan zorgmedewerkers St Jansdal

Drie leerlingen van Christelijk College Groevenbeek overhandigden afgelopen maandag delicatessepakketten aan teamleider longgeneeskunde Jan Willem Trouwborst en verpleegkundige Henriëtte Sielias van St. Jansdal Harderwijk.

In totaal hebben 45 leerlingen gewerkt aan het maken van een delicatessepakket, om hiermee de zorgmedewerkers van het St. Jansdal een hart onder de riem te steken

Ze deden dit voor een praktijkgerichte opdracht rondom het fictieve bedrijf 'Smaeck', die heerlijke delicatesseproducten aanbiedt zoals: nootjes, kaasjes, sapjes, chocolade, etc. 

Het thema was: 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen'. "We willen met deze opdracht de leerlingen bewust maken hoe je iets kunt betekenen voor anderen, die de impact van corona als geen ander hebben gezien", vertelt docent economie & ondernemen Arres Huijgen.

Alle leerlingen moesten een aantal opdrachten uitvoeren zoals, een adressenlijst van de zorginstellingen samenstellen, een uitnodiging maken, flyer ontwerpen, actiepakket samenstellen en inpakken en een persoonlijke kaart ontwerpen voor in het actiepakket. Ze hebben zo'n acht weken gewerkt aan dit project en dertig pakketten samengesteld.

Leerling Jordy was in het begin niet zo enthousiast over het project, maar toen hij ermee aan de slag ging, vond hij het steeds leuker worden. Zijn medeleerling Lotte was gelijk heel enthousiast en heel blij met het resultaat.

De pakketten gingen grotendeels naar de afdeling 2 oost, longgeneeskunde. Tot 3 weken geleden was dit de corona-afdeling. Vorig is dit project ook uitgevoerd en toen zijn de pakketten uitgedeeld aan de Zorggroep Noordwest-Veluwe.