Leren Beeldbellen? Neem contact op met Welzijn Putten

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Zij ondersteunen mensen waar nodig door hen te adviseren, te informeren en passende ondersteuning te zoeken.

Activiteiten Welzijn Putten

Er worden wekelijks diverse activiteiten gehouden, maar inwoners kunnen ook een beroep doen op de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Putten om hen te helpen met vervoer, maaltijden of het doen van een kleine klus. Puttense Zaken besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Mantelzorgwaardering 2020
Vanaf heden tot en met 30 oktober 2020 kunnen mantelzorgers de mantelzorgwaardering aanvragen. Het formulier hiervoor is te vinden op de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl. Hulp bij het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering kunnen mantelzorgers elke dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in Stroud aan de Brinkstraat 91 krijgen.

Beeldbellen
Welzijn Putten is op zoek naar mensen die willen leren beeldbellen. Tijdens de lockdown was beeldbellen voor veel mensen een welkome afleiding. Dankzij beeldbellen konden ze bijvoorbeeld de kinderen en kleinkinderen toch zien. Welzijn Putten wil graag in contact komen met mensen die niet kunnen beeldbellen maar dat wel graag willen leren om zich zo voor te bereiden op een volgende keer dat zij aan huis gekluisterd zullen zijn. Beeldbellen kan met een tablet of een smartphone en er zijn verschillende programma’s voor. We helpen u om het programma van uw keuze te leren gebruiken. De medewerkers van Welzijn Putten helpen om het programma van de eigen keuze te leren gebruiken. Leren beeldbellen? Neem dan contact op met Welzijn Putten. Bel 0341 - 357 078 en vraag naar Simone.

Studiekring 50+ zoekt nieuwe leden
Wie wil graag nieuwe mensen ontmoeten of nieuwe kennis opdoen over allerhande onderwerpen? Wie heeft het de afgelopen tijd gemist om sociale activiteiten te kunnen ondernemen? Dan is er de Studiekring 50+ in Stroud. De Studiekring 50+ Putten heeft weer plek voor nieuwe leden die het leuk vinden om hun netwerk te vergroten en om het brein actief te houden. Zij komen twee keer per maand op donderdagmiddag bij elkaar. Meer informatie opvragen of opgeven voor deelname kan bij Jack van Zundert van de Bibliotheek Noordwest Veluwe (06 - 1132 6492) of Tanja van Driel van Welzijn Putten (0341 - 357 078).

Jonge mantelzorger
Als je tussen de 6 en 23 jaar bent en voor iemand zorgt met een ziekte, beperking of verslaving ben je een jonge mantelzorger. Ken je iemand of ben je zelf een jonge mantelzorger en wil je dat delen met lotgenoten of wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten en nieuwtjes, neem dan contact op met [email protected] of via [email protected].

Vacaturebank voor vrijwilligersorganisaties
Op de website van Welzijn Putten staat een vrijwilligersvacaturebank. Vrijwilligersorganisaties die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers in Putten kunnen daar hun vacatures op plaatsen. De vrijwilligersvacaturebank is een dienst van Welzijn Putten en het is gratis. Kijk op www.welzijnputten.nl. Klik op de donkerblauwe button ‘vrijwilligersvacaturebank’ en daarna in de zwarte balk bovenaan op ‘Organisaties/ Plaats een vacature’. U ontvangt dan een e-mail en een eigen account voor uw vrijwilligersorganisatie. Hulp nodig? Bel 0341-  357 078.

Wegwijs in Welzijn
Wegwijs in Welzijn is er voor iedereen die op zoek is naar hulp, maar niet weet waar men terecht kan. De medewerkers van Wegwijs in Welzijn gaan graag in gesprek en wijzen de weg naar mogelijke oplossingen. Wegwijs in Welzijn is een dienst van Welzijn Putten. Wegwijs in Welzijn is, tijdens kantooruren,  telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0341-357 078.

Uitleen hulpmiddelen
Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen en terug te brengen bij de balie in Stroud. De medewerkeers van Welzijn Putten vragen dringend deze tijden in acht te nemen en niet onnodig na 11.00 uur spullen te komen halen of brengen. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.