Lokaal Comité Ontwikkelings­samenwerking voorziet honderd gezinnen van voedsel

Omdat ook het coronavirus in het plaatsje Mago in Kenia is doorgebroken onderhoudt het Lokaal Comité Ontwikkelings­samenwerking (Stichting LCO) nu honderd gezinnen door hen te voorzien van voedsel.

​'Omdat het coronavirus ook in Mago is uitgebroken hebben we besloten om alle gezinnen waar onze leerlingen wonen ook te voeden'

De Stichting LCO is in 1990 door de gemeenteraad in het leven geroepen. Het doel van de stichting is hulp te bieden in ontwikkelingslanden. Burgemeester Lambooij is voorzitter van het bestuur van de Stichting LCO. De overige bestuursleden zijn vrijwilligers uit Putten die zich graag willen inzetten om het werk van de Stichting LCO uit te voeren. Het ontwikkelingswerk wordt uitgevoerd door de Stichting Mago. Deze stichting verzorgt onderwijs en verschaft hun leerlingen dagelijks een maaltijd. Nu het coronavirus ook daar is uitgebroken zitten de kinderen thuis en krijgen ze geen eten meer. Het bestuur van Stichting Mago heeft besloten dat dit zo niet langer kan. Met het geld van de Stichting LCO zorgt het bestuur ervoor dat de gezinnen waar hun pupillen wonen ook hun dagelijkse voeding krijgen.

“Corona treft ook ons project. De hele wereld wordt getroffen door dit nare virus. In Nederland zijn veel mensen ziek geworden en vallen er veel doden te betreuren. Ook hebben veel bedrijven het zwaar. Maar gelukkig hebben we hier een overheid die bijspringt”, legt Cornelis Klomp, bestuurslid van de Stichting Mago, uit. “Hoe anders is het in Kenia, de besmettingen en sterfgevallen vallen mee. Dit komt door een strenge handhaving van de overheid. Alles is op slot gegaan en alle grenzen zijn dicht. Alle werknemers zijn naar huis gestuurd met behoud van hun baan, maar zonder uitkering. Doordat er geen toerisme is op dit moment hebben de meeste mensen geen werk en ook geen inkomen. Ook onze school is dicht en ons personeel zit thuis. Gelukkig kunnen we onze staf nog steeds een half salaris betalen. We hopen dat er snel een medicijn komt. Maar als dat er is zal het nog heel lang duren voordat dit land weer normaal functioneert. De hele economie ligt plat en de armoede is nog nooit zo groot geweest.”

"Wij hebben nu besloten om de gezinnen waar onze leerlingen leven ook te voeden. De dankbaarheid onder de bevolking is enorm. De mensen vinden het heel bijzonder."