Mantelzorgers in het zonnetje gezet

De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg werd afgelopen vrijdag gehouden. In het hele land werden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. 

Ook in Putten was er aandacht voor de mantelzorgers

Mantelzorgers konden tot en met 27 oktober de mantelzorgwaardering aanvragen. De mantelzorgwaardering is een blijk van waardering van de gemeente Putten en wordt gegeven in de vorm van een geldbedrag. In samenwerking met de gemeente heeft Putten voor Elkaar (Welzijn Putten) deze mantelzorgers uitgenodigd om bij de Hema twee tompoucen op te halen. Aan deze uitnodiging werd flink gehoor gegeven. Bijna driehonderddertig mensen bezochten de Hema en konden thuis genieten van de traktatie.

Mantelzorgconsulent Miranda Krol van Putten voor Elkaar geeft aan: "De aanvraag voor de mantelzorgwaardering ging ook dit jaar grotendeels digitaal, deze dag was een mooie manier om in contact te komen met de vele mantelzorgers in Putten.” Vanuit de gemeente Putten was wethouder Jim van den Hoorn in de ochtend aanwezig en hielp een handje mee. Gezien de positieve reacties is deze blijk van waardering zeker voor herhaling vatbaar.