​‘Meedoen in Putten’ bij voedselbos Tussen de bomen

De bus met de deelnemers van ‘Meedoen in Putten’ vervolgde, afgelopen maandag, haar route richting het voedselbos Tussen de Bomen. Dit voedselbos is te vinden aan de Poolserondweg 5.

De deelnemers werden daar ontvangen door Peter Rohmer, Marcia Lek en Ahmed Elsayed in het voedselbos

“Welkom in het voedselbos. Het idee van een voedselbos is dat er een bos ontstaat waar allemaal eetbare dingen, zoals appelbomen, perenbomen, bessen, kruiden en bramen groeien. Dus alles wat lekker is. Het bos is anderhalf jaar geleden aangelegd, dus we staan nog helemaal aan het begin. Over zeven jaar is het hier helemaal dichtgegroeid. En kun je hier heel veel lekkers eten”, legt Peter Rohmer uit. “Deze plek bevordert ook de biodiversiteit. Sinds kort komen hier zelfs weer herten naar toe om uit de vijver te drinken. Daar ben ik zo blij mee. De werkzaamheden die we hier doen, zijn onkruid plukken, snoeien, oogsten. Maar ook iets moois met het eten doen en dan met zijn allen eten. We willen hier lange tafels neerzetten en lekker samen eten. Of we maken een vuur om een lekker soep te maken. Als de bodem vruchtbaar genoeg is dan houdt het zichzelf in stand. Dat willen we ook met de mensen die hier komen helpen. Elkaar ontmoeten en een vruchtbare bodem met elkaar zijn. Marcia, Achmed en ik doen dat hier met zijn drieën en we vinden het heel leuk als er mensen bijkomen. Er zijn heel veel dingen te doen, zoals de vijver bijhouden, maar ook onkruid aanpakken. We willen een kippenhok maken en een houtwal waar de beestjes in kunnen leven.” Marcia vult aan: “We hopen hier ook veel verschillende nationaliteiten bij elkaar te brengen. Het gaat om verbinding en contact en vanuit die verbinding gaan we met elkaar aan de slag.”

“Op maandag komen we hier tussen 10.00 uur en 14.00 uur samen en dan gaan we met elkaar werken en praten. De rest van de week mag je hier ook komen, maar op maandag hebben we het contactmoment van samen zijn. Als je het leuk vindt, mag je ook je eigen moestuin hier beginnen”, legt Peter uit. “Je mag hier elke dag komen en ook je zwembroek meenemen om te zwemmen. Ik woon en werk in het huis, maar hier is voldoende ruimte voor andere mensen. Onze plek heet Plek onder de Bomen en dat betekent dat er plek is voor veel mensen die houden van de ruimte, de diversiteit en de natuur. Dat vinden we juist fijn”, geeft Peter aan. “In de zomer willen we een oogstfeest houden. Daar willen we een groot feest van maken waarbij belangstellenden hun vrienden en buren mee kunnen nemen. Iedereen kan aanschuiven en dan gaan we de oogst van het land halen, samen mooie gerechten maken, koken en eten. Alles is mogelijk.”