Moeder en dochter zijn allebei gek op Bickel en Nala

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Corinda Rietveld is samen met haar dochter Simone eigenaar van Things & Things, waar ze kleding, schoenen, parfum en sieraden verkopen.

Tijd voor vrije tijd… Moeder en dochter zijn allebei gek op Bickel en Nala

Simone: “Zeven jaar geleden begonnen wij een winkel in Culemborg, waar ik woon, want mijn moeder woont in Houten. Ik heb een opleiding in de detailhandel gedaan en in Putten deden we eigenlijk vooral vriendinnenavonden met woonaccessoires. Wilma Kroon en Esther van Hemel uit Putten hielpen ons met fotografie, Facebook en Instagram. Toen mijn moeder en ik een nieuwe uitdaging zochten, vroegen Wilma en Esther waarom we geen kledingwinkel in Putten konden beginnen. Omdat een winkel met ons assortiment hier nog niet was. En dat hebben wij toen gedaan.”

Corinda: “Elke maandag zijn we dicht, maar wij zitten zeker niet stil. Wij gaan dan juist op wekelijkse inkoop om het assortiment weer aan te vullen. Samen met mijn man, die vaak op maandag vrij is, en onze dochter houden wij ervan om samen een dagje weg te gaan. Dat combineren wij dan bijvoorbeeld regelmatig met inkoop bij onze leveranciers in Frankrijk of Duitsland. Weet je waar ik dan echt van kan genieten? Dan koop ik een stokbroodje met wat smeersels voor erop en dan ergens in de natuur heerlijk opeten. Dat geeft ons ook echt ontspanning; rijden of wandelen door prachtige natuur. Ook op vakantie zoeken wij de natuur op. Meestal huren wij een huis in bijvoorbeeld Frankrijk. En dan zie je ons echt niet op zo’n park, maar heerlijk in ‘the middle of nowhere’.”

Dochter Simone is zesentwintig jaar en bezoekt in haar vrije tijd graag verschillende festivals. Ook spreekt ze regelmatig af met haar vriendinnen om samen leuke dingen te gaan doen. Ze reserveren dan bijvoorbeeld ergens een high tea, gaan lekker uit eten of boeken een gezellig nachtje weg met elkaar. Ook is ze regelmatig in de sportschool te vinden. Moeder en dochter hebben naast de winkels ook nog een andere gezamenlijke passie: katten. Ze heten Bickel en Nala en ze zijn er allebei gek op.

Tenslotte houdt Corinda ook enorm van lezen. Als het even kan duikt ze, om te ontspannen, met een boek op de bank. “Ja, dat vind ik echt lekker om te doen.”

Corinda houdt van kleding, de natuur in en lezen. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp