Nieuwe contacten gelegd in Stroud

Bij Welzijn Putten/Putten voor Elkaar werd vorige week de bijeenkomst 'nieuwe contacten' gehouden. Zes deelnemers hadden de stoute schoenen aangetrokken en zich aangemeld voor deze ochtend.

Welzijnscoach Anne Stutvoet en sociaal werker Simone van Ee verzorgden de bijeenkomst

Anne vertelde bij de start van deze bijeenkomst dat voldoende sociale contacten heel belangrijk zijn voor de gezondheid en voor levensgeluk.

De bijeenkomst bestond uit informatieve onderdelen, afgewisseld met opdrachten aan de deelnemers. Wat is bijvoorbeeld goede gespreksstof bij een eerste ontmoeting? En hoe dan verder. Op welke manier kan er maximaal aan worden bijgedragen dat een leuk eerste gesprek zich ontwikkelt tot een waardevol contact? Aan het eind van de workshop oefenden de deelnemers in het met elkaar in contact gaan. Dat lukte zo goed dat ze bijna niet meer stil te krijgen waren.

En het vervolg? De eerste stappen zijn gezet en het ijs is gebroken. Gaat stap twee ook lukken? De deelnemers gaan hun best doen, ieder op zijn eigen manier. Zo werd er gevraagd of deze groep vaker bij elkaar kan komen, maar ook waren er deelnemers die nog even de kat uit de boom willen kijken. Ook zijn er nummers uitgewisseld met de opmerking 'we zullen zien hoe het loopt’.

Putten voor Elkaar hoopt in de toekomst vaker de workshop ‘nieuwe contacten’ te houden. Interesse? Neem contact op met Anne Stutvoet of Simone van Ee via telefoonnummer 0341-357078 of email [email protected].

Anne vertelde bij de start van deze bijeenkomst dat voldoende sociale contacten heel belangrijk zijn voor de gezondheid en voor levensgeluk.