Basisscholen Steenenkamer, De Akker en Diermen zamelen textiel in

Van maandag 2 november tot en met vrijdag 27 november vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. In deze regio nemen tien scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en ander oud textiel in te zamelen. De Akker, Diermen en de Steenenkamer doen mee met de race in de gemeente Putten.

Het opgehaalde textiel wordt opnieuw gebruikt.

De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk. De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

Help mee
Iedereen die textiel op de juiste manier inlevert, draagt eraan bij dat er minder milieuschade is. Ook hoeven minder mensen onder slechte omstandigheden te werken en wordt er meer textiel opnieuw gebruikt. De Textiel Race Noord-Veluwe maakt het belangstellenden gemakkelijk doordat het textiel thuis opgehaald wordt. En tevens steunen deelnemers de school in hun buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. De Akker, Diermen en de Steenenkamer doen mee met de race in de gemeente Putten. Iedereen die in de buurt van één van de deelnemende scholen woont kan meedoen. Aanmelden van textiel kan via de website www.textielrace.nl.

Foto: Pixabay