Nu ook snelle PCR-test voor zorg- en onderwijsmedewerkers in Harderwijk

Iedereen met klachten kan zich bij GGD Noord- en Oost-Gelderland laten testen op het coronavirus. Zorgmedewerkers, onderwijspersoneel en medewerkers kinderopvang kunnen met voorrang worden geholpen. Vanaf vandaag (woensdag 17 februari) kunnen zij ook terecht in Harderwijk bij de locatie van de GGD NOG. Eerder kon dat alleen in Apeldoorn.

Op deze locaties wordt een PCR test afgenomen. De uitslag is dezelfde dag bekend. Op de locatie in Harderwijk wordt er voor deze doelgroep getest van 8.30 uur tot 10.15 uur. GGD Noord- en Oost-Gelderland is blij deze snelle service voor zorgmedewerkers, onderwijspersoneel en medewerkers kinderopvang nu in de Noord-Veluwe te kunnen bieden.

Wanneer een coronatest?
U heeft milde klachten die passen bij het coronavirus. Verkoudheidsklachten, zoals neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, of plotseling verlies van reuk of smaak. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen hebt.

Hoe gaat een test?
Om te testen op besmetting, wordt er met een wattenstaafje keel- en/of neusslijm afgenomen. Dit slijm wordt naar een laboratorium gestuurd. Onderzoekers kunnen uit het genetisch materiaal van het virus opmaken of er sprake is van een besmetting.

(Foto gemeente Ermelo)