​‘Overal spreken ze mij aan om te vragen waar de suiker staat!’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Patricia Bongers is al vele jaren de enthousiaste franchisenemer van de Bruna in Putten. Dochter Dimphy en collega’s Marja en Corina werken daar ook alweer respectievelijk acht, negen en achttien jaar.

Tijd voor vrije tijd… “Overal spreken ze mij aan om te vragen waar de suiker staat!”

Patricia wordt doorgaans opvallend vaak aangesproken. “Ik voel mij vaak op mijn gemak in winkels, waardoor het lijkt alsof ik daar ook thuis hoor. Daarom vragen ze soms in de supermarkt aan mij, waar de suiker staat.” 

Bibliotheek
Patricia werkt met haar Bruna regelmatig samen met de bibliotheek. “Denk aan avonden in Stroud met bijvoorbeeld Paulien Cornelisse (‘Taal is zeg maar echt mijn ding’) of Maarten van Rossum. Wij staan daar dan met hun boeken, die zij weer kunnen signeren. Die schrijvers vinden dat ontzettend leuk en blijven vaak langer hangen vanwege de gezellige sfeer.”

Vakantie
Voor vakantie boekt ze graag een huisje in Zuid-Spanje, met tussenstops in bijvoorbeeld Barcelona of Parijs. “Ik vind autorijden heerlijk. Ook ga ik graag weekendjes weg, bijvoorbeeld naar Londen. Iedereen heeft het altijd over Harrods, maar ik ga graag naar Waterstones. Daar kun je mij de hele dag achterlaten. Helaas krijg ik van mijn kinderen altijd maar beperkte tijd daarvoor.”

Patricia heeft dus ook de zorg voor vier kinderen in de leeftijden van zeventien tot en met vijfentwintig jaar. “Dat is dus veel wassen en strijken, maar ook samen naar een auto kijken of de verzekering regelen. Gelukkig helpen de kinderen veel mee. Andersom wil ik er ook voor de kinderen zijn. De meiden zitten bijvoorbeeld op volleybal. Dus bijtijds de winkel sluiten, snel eten en door naar Barneveld of Harderwijk.”

Tennis
Ook is Patricia regelmatig te vinden bij ’t Laakhuisje voor een potje tennis. “Ik ben geen topper, maar vind het wel een leuk spelletje.” Naast het draaien van bardiensten is zij samen met Albert ook competitieleider. Ze krijgen onder andere de planning door van de KNLTB, verdelen de blikken met tennisballen, blokken de tennisbanen voor de competitie en regelen wie tegen wie gaat spelen. “Als iedereen bij de sportclub een taak oppakt, is het allemaal zo gedaan!”

"Tennis; ik ben geen topper, maar vind het wel een leuk spelletje” Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp